Merkez Bankası sabit tuttu, dolar fırladı

Merkez Bankası, piyasaların beklediği kararını açıkladı. Faiz oranlarını değiştirmeyen banka, politika faizini yüzde 7,50’de sabit tuttu. Dün güne 2,68’den başlayan dolar, karar sonrasında TL karşısında yükselişini sürdürerek 2,73 zirvesine yaklaşırken birleşik faiz 6 ay sonra yeniden çift haneye yükseldi.

Merkez Bankası sabit tuttu, dolar fırladı

Bu karar Merkez’in Türk lirasının değerini korumak için ilave bir önlem almayacağını gösterdi. Merkez Bankası’nın seçimlere kadar faiz konusunda bir adım atmayacağının sinyalini vermesi piyasaları olumsuz etkiledi.
 
Merkez’in bu kararının ardından güne 2.68 liradan başlayan dolar 2.73 seviyelerine yaklaştırdı. Bono faizleri ise uçuşa geçti ve yüzde 10.12 ile son 6 ayın rekorunu kırdı. Finansbank tarafından hazırlanan bilgi notunda, “Türk lirasındaki zayıflığı, doların küresel yükselişi ve seçim belirsizliklerine bağlı olarak devam etmesini bekliyoruz. Bunun sonucunda seçim sonrası dönemde önemli oranda bir faiz artışı görülebilir” denildi.
 
Türkiye, son 4 aydır ‘gelişmekte olan ülkeler’ liginde en kötü performansı sergileyen ülke olarak öne çekiyor. Türk lirası tüm dünyada dolar karşısında en fazla değer kaybeden para birimi olurken, Borsa İstanbul da en fazla eriyen borsa olarak dikkat çekti.


<< Önceki Haber Merkez Bankası sabit tuttu, dolar fırladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER