Meslek eğitimi Alman ekonomisinin belkemiği


Türkiye ve Uyum Araştırmaları Merkezi (TAM) Vakfı göçmen gençlerin meslek öğrencisi olarak işletmelere sundukları potansiyeli masaya yatırdı. Bir ilk olan Kültürlerarası Ekonomi Günü'nün organizasyonunu TAM Vakfı gerçekleştirdi.

Yönetim Kurulu Başkanı ve Devlet Eski Bakanı Wolfram Kuschke vakıf bünyesindeki KAUSA Servis Merkezi'nin (KSE) kapsamlı faaliyetlerini anlattı. Kuschke daha ilk çalışma yılında 1000'den fazla kişiye ulaşan Cem Şentürk yönetimindeki KSE'ye teşekkür ederek çalışmaların gençler, veliler ve işletmelere yönelik yoğun ve kapsamlı etkinlikler olduğunu vurguladı.

Kuzey Ren Vestfalya Çalışma ve Uyum Bakanı Rainer Schmeltzer programın onur konuğu olarak konuşmasında göçmen kökenlilerin meslek eğitimi alanındaki konumlarına önem verdiklerini belirtti. Eyalet hükümetinin, meslek eğitimi piyasasına girişte göçmen kökenli ve göçmen olmayan gençlerin eşit koşullara sahip olması konusunda kararlılığını daha güçlü bir şekilde sürdüreceğinin altını çizen Bakan Schmeltzer, eyalette bu bağlamda çok sayıda ve yoğun faaliyetler gösteren inisiyatifler bulunduğuna işaret etti. Bunlar arasında 'Her diplomaya bir bağlantı - Kein Abschluss ohne Anschluss' inisiyatifine dikkat çeken Bakan, bu yolla çocuk ve gençlere eğitim sistemi içerisinde erkenden ulaşılarak, onların bireysel durumuna uygun bir üst derece diplomaya erişim yolları sunulduğunu belirtti.

Bakan'ın konuşmasının ardından gerçekleştirilen panelde, IKUA Başkanı Erdal Osmançelebioğlu, Debeka Sigortacılık Essen Bölge Temsilcisi Nenad Horvad ve avukat Bülent Nazlıcan, TAM Vakfı Program Yöneticisi Yunus Ulusoy'un sorularını cevapladı.

Panelde demografik çeşitliliğin işletmelere sunduğu fırsatlar ve bu çerçevede göçmen gençlerin geleceğin nitelikli personeli olarak potansiyelleri konuşuldu.

Kültürlerarası Ekonomi Günü, Essen İş Ajansı, Essen Sanayi ve Ticaret Odası, Kültürlerarası Girişimciler ve Yüksek Öğrenimliler Derneği (IKUA), Essen Zanaatkârlar Birliği, Jobcenter Essen ve KSE tarafından gerçekleştirildi.

KSE'nin pilot etkinlik olarak geliştirdiği toplantının yılda bir kez farklı noktalarda ve proje partnerleri ile birlikte kapsamı genişletilecek. Daha sonra ise proje döneminin sona ermesi ile IKUA tarafından organizasyonunun tamamının devralınması öngörülüyor.Meslek-egitimi-Alman-ekonomisinin-belkemigi-1966152.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Meslek eğitimi Alman ekonomisinin belkemiği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER