Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu: Lara Kent Park, turizme tahsis edilemez


Antalya'da daha önce turizm yatırımcılarına tahsisi kararı mahkeme tarafından iptal edilen Lara Kent Parkı'nın yeninden bu amaçla tahsis edildiği iddiaları üzerine Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu bir açıklama yaptı. Kurul sözcüsü Avukat Abit Küçükarslan, "Lara Kent Parkı, ister bakanlıkça plan yapılarak, ister başka yollar aranarak, turizm amaçlı temalı park yapılmak üzere, turizm yatırımcılarına, hukuk kuralları içinde kesinlikle tahsis edilemez. Bu bağlamda tahsis edilmesi halinde tahsisin iptali ile ilgili her türlü yasal yola başvuracağımızı kamuoyunun ve ilgililerinin bilgisine sunuyoruz." dedi.

Aldıkları duyum çerçevesinde açıklama yapma gereği duyduklarını ifade eden Küçükarslan, Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu olarak bu duyumların asılsız olduğuna inanmak istediklerini söyledi. Konuyla ilgili bakanlıktan açıklama beklediklerini aktardı. Daha önce dava konusu olan alanın yeniden tahsisi konusuna değinen Küçükarslan, "Bakanlık, odalarımızın davaları kazandığı dosyaları iyi incelediğinde mahkeme kararlarında alanın plansız tahsisi nedeniyle iptal edildiğiyle ilgili veya onu çağrıştıracak bir bölüme rastlayamayacaklardır." şeklinde konuştu.

Orman alanlarının turizm amaçlı yatırımlara ve yatırımcılarına tahsisine olanak sağlayan Turizmi Teşvik Kanunu'nun 8. Maddesinin, Anayasaya aykırı olduğu iddiası ile Danıştay 6. dairesince 2006'da yapılan başvuru sonucu 2007'de 2634 sayılı Turizm Teşvik Kanunu'nun 8. maddesinin Anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edildiğini hatırlatan Küçükarslan, "Bu karar göz önüne alınarak, Kamu Arazisinin Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmeliği'nin 7. ve 11. maddesinin 1. fıkrasının (d) bendinin iptali istemiyle açılan davada da Danıştay 6. Dairesince iptaline karar verildiği gerekçe gösterilerek, Antalya ili, Kemerağzı, Kundu Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi içerisinde bulunan Antalya Lara Plajı mevkiindeki alanın 49 yıllığına turizm yatırımcılarına tahsisine ilişkin kararda hukuka uyarlık görülmeyerek iptaline karar verilmiştir." açıklamasında bulundu.

Av. Küçükarslan, devlet ormanlarının anayasada belirlenen zorunlu haller dışına tahsis edilemeyeceğini söyledi.

Küçükarslan, Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu olarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Büyükşehir Belediyesi yönetimine, yargı süreci tamamlanan alanın bakanlıktan Kent Parkı olarak, Büyükşehir Belediyesi'ne ivedilikle tahsisini talep etmesini önerdi. Tahsis alınan kent parkının plan ve projelerinin kentlilerin ve kent dinamiklerinin görüşleri doğrultusunda, Konyaaltı Sahil Projesi'ndeki gibi fikir projesi yarışması ile elde edilerek uygulanmasını istedi. Antalya Kent Konseyi'ne de çağrıda bulunan Küçükarslan, konseyi konuya sahip çıkmaya ve konuyla ilgili, daha önceki eylemlerde olduğu gibi öncülük yaparak, çalışmaları yönlendirmesini talep etti. CİHAN
<< Önceki Haber Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu: Lara Kent Park, turizme... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER