Metiner de topa girdi, Fehmi Koru'yu paralel ilan etti

Koalisyon müzakereleri kapsamında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kaçak Saray’dan çıkarak Çankaya Köşkü’ne taşınabileceğini öne süren Fehmi Koru’ya yönelik diğer yandaş kalemlerden salvolar sürüyor.

Metiner de topa girdi, Fehmi Koru'yu paralel ilan etti

Seçimlerde İstanbul’dan yeniden milletvekili seçilen Mehmet Metiner, bugün Star gazetesindeki köşesinde Fehmi Koru’yu paralel ilan etti. 

Koru’yu “Nazlı Ilıcak’ın erkek versiyonu” olarak tanımlayan Metiner, şu ifadeleri kullandı: “Koru, Erdoğan’ı Çankaya’ya sıkıştırmayı ve AK Parti’yle tüm ilişkisini kesmeyi amaçlayan bir operasyonun sözcülüğüne soyunmuş bulunuyor. Seçim sonuçlarından Erdoğan-Davutoğlu liderliğini sorumlu tutuyor. Erdoğan’ı etkisizleştirmek ve Davutoğlu’nu da partinin başından alıp AK Parti’yi ele geçirmek isteyenlerin sözcülüğüne alenen soyunan Koru elbette haddini aşıyor. Davutoğlu’nun dışında partinin kime teslim edilmesi gerektiğini Koru mutlaka biliyordur. Kafasında bir isim vardır elbet.”

‘AKP DEMEK, RTE DEMEK…’

Erdoğan’ın kendileri için bir “dava lideri” olduğunu da vurgulayan Metiner, yazısını şöyle sürdürdü: “Koru gibiler bilsinler ki AK Parti demek Recep Tayyip Erdoğan demektir. AK Partililer Erdoğan’a yönelik bu alçakça komplolara izin vermez. AK Partililer Davutoğlu’ndan da vazgeçmez. Bu seçimin mağlubu ne AK Parti, ne de Erdoğan-Davutoğlu liderliğidir. Yedi düvele karşı savaşmak yetmiyormuş gibi Koru gibilerin zihniyetiyle de girişilen bir mücadelede yüzde 41.5 oy alan bir AK Parti kim ne derse desin başarılı bir partidir. Koru’nun yazdıklarından anlaşılan o ki, birileri de pusuya yatmış bekliyor demek... AK Parti’nin içine oynayanlar boşuna heveslenmesin. Nazlı Ilıcak’ın erkek versiyonlarının aklına AK Parti’nin ihtiyacı yoktur.”

Yıllarca havuz medyasının en önemli yazarları arasında yer alan ve bir süredir Habertürk'te yazan Koru, seçimlerin ardından AKP’de özeleştiri yapılması çağrısında bulunmuştu, hatta partinin “milletin iradesine daha fazla saygı göstermesi gerektiğini” belirtmişti.
<< Önceki Haber Metiner de topa girdi, Fehmi Koru'yu paralel ilan etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER