Metrobüste sıkışan şoför ile yolcuyu itfaiye kurtardı


Küçükçekmece'de metrobüs yolunda meydana gelen kazada, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil önce bir metrobüse, ardından da 3 araca çarparak paramparça oldu. Büyük panik ve korkunun yaşandığı olayda otomobildeki sürücü ile metrobüste sıkışan iki kişi yaralandı. Metrobüsün şoförü ve bir kadın yolcu, sıkıştıkları yerden itfaiye tarafından kurtarıldı.

Avcılar istikametinde seyir halinde olan metrobüs, Topkapı yönüne doğru seyir halinde olan bir otomobille çarpıştı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği ve hızlı olduğu belirtilen otomobil, metrobüse çarptıktan sonra savrularak Topkapı yönünde ilerleyen diğer 3 araca daha çarptı. Çarpmanın etkisiyle paramparça olan otomobilin parçaları yola savruldu. Çarpmanın etkisiyle araçtaki hava yastıkları açıldı. Yaralı sürücü olay yerindeki diğer sürücülerin yardımıyla hastaneye sevk edildi.

Metrobüste bulunan yolcuların büyük korku yaşadıkları olayda Metrobüs şoförü ve şoförün arka koltuğunda oturan bir kadın yolcu araçta sıkıştı. Diğer yolcular metrobüsten tahliye edildi. Kazanın hafta sonu ve erken bir saatte meydana gelmesi kazanın ucuz atlatılmasına neden oldu.

Metrobüs yolcusu Emine çolak ile metrobüsün sürücüsü Aziz Batullu, itfaiyenin uzun uğraşları sonucu kurtarıldı. Demir kesme makineleriyle koltuklar kesilerek iki yaralı araçtan çıkarıldı. Yaralılar olay yerindeki ambulanslara alınarak hastaneye sevk edildi. İki yaralının da durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yaralı bayan yolcu Emine Çolak, kazanın hemen ardından eşini arayarak olay yerine çağırdı. Eşini metrobüs içinde gören genç, panik yaşadı. Telaşlı eş, olaydan sonra eşinin kendisini arayarak haber verdiğini söyledi.

Diğer araçlarda bulunanlarla birlikte toplam 5 kişinin yaralandığı kazada, E-5 Karayolu her iki yönde de uzun trafik kuyruklarına sahne oldu. Metrobüs yolunda da her iki yönde trafik kontrollü olarak sağlanabildi.

Kaza yapan araçların kaldırılması ile trafik normale döndü.

CİHAN
<< Önceki Haber Metrobüste sıkışan şoför ile yolcuyu itfaiye kurtardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER