Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri önlük giydi

Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri önlük giydi

Mevlana Üniversitesi (MÜ) Tıp Fakültesi'nde okuyan geleceğin hekimleri, mesleğe ilk adım kabul edilen 'beyaz önlük' giydi. Üniversitede düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giyen öğrencileri aileleri ve yakınları yalnız bırakmadı. Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Özen ve öğretim üyelerinin de hazır bulunduğu törende öğrencilerden oluşan müzik grubu küçük bir müzik konseri verdi.

Törende konuşan MÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Özen, "Bizim zamanımızda böyle önlük giyme törenleri yoktu. Şu an öğrencilerimizle aynı heyecanı yaşıyoruz." dedi. Öğrencilerin temizliği, dürüstlüğü ve samimiyeti temsil eden beyaz önlükleri giyerek zor bir yolculuğa başladıklarını belirten Özen, "Öğrenciler, çok özveri gerektiren ulvi tıp mesleğine bugünden başlamış oluyorlar." şeklinde konuştu. Tıp Fakültesi Dekanı, "Globalleşen dünyada tüm dünyada hizmet verebilmek için farklı dillere yönelmenizi tavsiye ediyorum. Biz üniversite olarak bu konuda tıp öğrencilerine yönelik kapsamlı yabancı dil eğitimi ve üniversitemizde düzenlenen farklı dillerdeki kurslar ile faydalı olacağımıza inanıyorum." dedi.

Konuşmanın ardından Tıp Fakültesi öğrencileri önlüklerini giymek için sahneye çıktı. Tıp Fakültesi öğretim üyeleri sahneye çıkarak öğrencilere önlüklerini giydirdi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen aileler, çocuklarının beyaz önlüğü ilk kez giydiği anı ölümsüzleştirmek için bol bol fotoğraf çekti.

CİHAN
<< Önceki Haber Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri önlük giydi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER