MHP ilçe başkanı, boğularak ölen çocuk nedeniyle belediyeye tepki gösterdi


MHP Kayseri Melikgazi İlçe Başkanı Ertuğrul Yücebaş, Melikgazi ilçe sınırlarında dere yatağındaki su birikintisinin bir çocuğun ölümüne neden olduğunu dile getirerek, belediyeyi suçladı. Yücebaş, "Melikgazi sadece Köşk ve Alpaslan mahallelerinden mi oluşuyor?" dedi.

MHP'li İlçe Başkanı Ertuğrul Yücebaş, Melikgazi ilçesine bağlı Cennet Mahallesi'nde bulunan eski çöplük bölgesindeki dere yatağında biriken suda hayatını kaybeden 5 yaşındaki Gökhan Saltık ile ilgili açıklamada bulundu. Belediyeye tepki gösteren Yücebaş, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Her seferinde referans belediye olarak dillendirilen Melikgazi Belediyesi ve ekipleri 3 Şubat Çarşamba günü tüm belediye ve ekiplerinin ibret alması gereken, ihmalleri ve görmezden gelmeleri, çalışmalarını sadece belirli semtlere yönlendirmeleri sonucu referans bir çocuk ölümüyle dikkatsiz ve sorumsuzluklarını su yüzüne çıkarmıştır. Gökhan Saltık adlı çocuk bazı yerlerde derinliği 5 metreyi bulan su birikintisinde boğularak can vermiştir. İlçe başkanı olarak defalarca gittiğim bu bölgede insanlarımız ilgiden, hizmetten ve belediye imkanlarından faydalanamadıklarını defalarca dile getirmişlerdir. Basında Cennet Mahallesi olarak nitelendirilen bu bölge aslında Melikgazi Belediyesi sınırları içerisinde Bahçelievler Mahallesi olarak geçer. Basının ve insanların o bölgeyi Cennet Mahallesi olarak nitelendirmeleri manidardır. Ayrımcı ve sözde referans belediye anlayışı o bölgedeki insanlarımızın eşit hizmet ve haklardan mahrum yaşamasına sebep olduklarına çok güzel örnek bölgedeki su birikintilerinin ölüme yol açabileceği düşüncesinin tedbirinin hiç alınmamasıdır. Bir can gitti başka canlar gitmemeli, tedbirler alınmalı, hizmetler eşit gitmeli."

"Ölümle sonuçlanan bu kazadan ders çıkararak belediye ve ekipleri bölgedeki su birikintilerini ya kapatmalı yada oluşan su birikintilerini boşaltmalıdır" diyen Yücebaş, sözlerini şöyle tamamladı: "MHP Melikgazi İlçe Başkanı olarak bu olayın sorumlularının takipçisi olacağız. Halka hizmet, hakka hizmet olmalıdır, yeni Gökhan'ların ölmemesi için önlemler ve tedbirler alınmalı, sorumsuzluk ve ihmaller varsa belediye başkanı tarafından sorgulanmalı, sorumluların ve ihmallerin hesabı sorulmalıdır." CİHAN
<< Önceki Haber MHP ilçe başkanı, boğularak ölen çocuk nedeniyle belediyeye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER