MHP Milletvekili Akçay: Etnikçi tanımlamalar hukukun sınırlarını yok sayıyor


MHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, etnikçi, aşiretçi veya mezhepçi tanımlamaların bilimin, aklın, siyasetin ve hukukun sınırlarını yok saydığını söyledi. Son günlerde Meclis kürsünde bazı konuşmacıların, sözde "Kürdistan" ve "Kürt illeri" tanımlamalarına tepki gösteren Akçay, bu konuşmacıların bu ifadeleri sıklıkla ve ısrarla dile getirmesini, bir alıştırma ve duyarsızlaştırma amacı olarak gözlediğini belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin belli bir bölgesine veya şehirlerine ilişkin bu tanımlamaları, MHP olarak şiddetle reddediyoruz." dedi.

Grup Başkan Vekili Akçay, söz konusu ifadelerin asli, tarihi, coğrafi ve kültürel bakımdan hiçbir geçerliliği ve meşru zemini bulunmadığını, hukuki açıdan da sıkıntılı olduğu ve suç teşkil ettiğinin açık olduğunu belirtti. Akçay, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bir asra dayanan ve Türk milletinin bu coğrafyadaki bin yılı aşan müktesebatını, kazanımlarını, birikimlerini yok sayarcasına etnikçi, aşiretçi veya mezhebî tanımlamalara tâbi tutmak bilimin, aklın, siyasetin ve hukukun sınırlarını yok saymaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin Lozan Anlaşması ile belirlenen sınırlarının çevrelediği coğrafyanın bir tek adı vardır, o da Türkiye'dir. Yürürlükteki Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, bu konuda açık hükümler içermektedir. Dolayısıyla aksi bir kullanımın hangi amaçları taşıdığı açıktır." şeklinde konuştu.

MHP Milletvekili Akçay, açıklamasına şöyle devam etti: "Bugün TBMM çatısı altında, hangi partiden olursa olsun, ettiği yeminin de gereği olarak Türk milletinin birer temsilcisi olan sayın milletvekillerinin, bu girişimlere karşı tepkisini ve görüşünü net bir şekilde ortaya koyması tarihi, kültürel, hukuki ve siyasi bir zorunluluk haline gelmiştir. Aksi bir tutum, Türk milletini temsil kabiliyeti açısından da problem teşkil edecektir. Bu sorumluluğun gereğini, bilhassa ve hassaten iktidara ve AKP'ye hatırlatırım. Yüce Meclis'te yapılan her konuşmada Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk milletinin temel esaslarına ve değerlerine uyulması, en başta hukuki ve siyasi bir sorumluluktur." CİHAN
<< Önceki Haber MHP Milletvekili Akçay: Etnikçi tanımlamalar hukukun... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER