MHP Milletvekili Parsak: Seçim sonuçlarına herkes saygı göstermek zorunda

MHP Milletvekili Parsak: Seçim sonuçlarına herkes saygı göstermek zorunda

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Türk halkının bir erken seçime değil, baskın seçimi yaşadığını söyledi.

Memleketi Afyonkarahisar'da oyunu kullanan Parsak, "Türkiye'de ilk defa bir seçim tamamlandıktan sonra millete 'Sen doğru karar veremedin şu kararını bir daha gözden geçir' deniyor. Bunun adı erken seçim falan değildir. Bu yenilenen, bir baskın seçimdir. 3 seçim boyunca milli irade çığırtkanlığı yapıp 7 Haziran 2015'de artık tek başına iktidar tercihi çıkmayınca 'sandıktan bu kararını bir daha gözden geçir' denilerek seçim yapılmıştır. Bu yüzden insanları bir seçim havasına giremediği bir seçimi yaşıyoruz." dedi.

Cumhuriyet tarihimizde ilk defa bir seçimin yenilendiğini belirten Parsak, bunun milli iradeye bir saygısızlık yapılması açısından önemli olduğunu kaydetti. AK Partinin önden gelen yetkililerin eğer bu seçimlerde istedikleri bir sonuç çıkmazsa yeniden erken seçimin olabileceğini ifade ettiklerini de hatırlatan Parsak, "Bunları izledik, ancak milletimizin feraseti yüksektir, umut ediyorum ki yeninden bir seçim olmaz. İş dünyası da esnaf da bunu istiyor. 1,5 yıl içinde yapılan 4'ncü seçim. Sandıktan bugün adaletli olmak kaydıyla ne sonuç çıkarsa çıksın AKP'de dahil olmak üzere bütün siyasi partilerin buna saygı göstermek zorundadır. Ve bu sonuçlar bir koalisyonu öngörmüşse koalisyonun kurulması, bir tek başına iktidar çıkarsa biran önce hükumet kurulmasını, biriken sorunlarımızın çözülmesi için bir an önce hükümetin oluşmasını diliyoruz." diye konuştu.

Parsak, "Bugün bir koalisyon çıkması durumunda yine hükümeti kurdurmayıp yine ülkeyi yeninden bir erken seçime, yenilenmiş bir seçime sürüklerlerse milletimizin bu sefer tokadının sert olacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"MHP BU OYUNU BOZABİLECEK?"

Parsak, MHP'nin böyle bir oyunun bozulması için üzerine düşen, Türk Milletinin menfaatine olan her türlü hazırlığı yapmış durumda olduğunu kaydetti. Parsak, sözlerini şöyle sürdürdü; " Genel Başkanımız şayet bir koalisyon tablosu ortaya çıkarsa HDP hariç herkesle daha önceki 4 maddenin kabul edilmesi halinde koalisyona hazır olduğumuzu açıklamıştır. Genel başkanımız yine katıldığı bir televizyon programında da ülkemizin hükumetsiz bırakılmayacağını ifade etmiştir. Bugün akşam ortaya çıkacak bir tablo itibariyle biz bir hükümetin hızla kurulmasını başta Güneydoğu'da 20 il olmak üzere asayişin yeniden tesisi edilmesini, ülkemizin etrafındaki ülkelerdeki ortalık kan gölüdür, bunlara müdahil olabilecek, gerçekten Türk devletinin iradesini ortaya koyabilecek bir hükümetin kurulması gerektiğini düşünüyoruz."

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Bursu Köksal da, 2 Kasım sabahına iktidar güneşiyle uyanacaklarını söyledi. Bu inançla çalıştıklarını ifade eden Köksal, "Şu ana kadar teveccüh gayet iyi. Genel merkezimizin rüzgârı iyi, vatandaşımızın partimize olan teveccühü güzel. Ben bundan sonra Türkiye'nin daha güzel günlere uyanmasını istiyorum. Türkiye'deki terörün, ekonomik istikrarsızlığın çözümlenmesini istiyorum. Buda CHP iktidarıyla mümkün olacaktır. Seçimler, vatanımıza, milletimize tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber MHP Milletvekili Parsak: Seçim sonuçlarına herkes saygı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER