MHP'de şok istifa!

MHP Genel Merkezi tarafından İl Başkanlığına atanan Cafer Birtürk'ün yönetiminden 6 kişi, istifa ettiklerini açıkladı.

MHP'de şok istifa!

MHP Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk’ün görevden alınmasının ardından yerine Cafer Birtürk atanmıştı.

MHP genel merkezinin Denizli teşkilatını kapatarak atadığı il yönetiminde 6 kişi istifa etti. Cemil Budak, Ünal İncegür, Hüseyin Erol, Selami Dereli, Hacer Erol ve Hüdaverdi Tiryaki imzalı üyeler yaptıkları ortak bildiriyle yapılan uygulamanın her ne kadar hukuki geçerliliği olsa da vicdani geçerliliği olmadığını düşünerek verilen bu görevi kabul etmediklerini açıkladı.

Açıklamada, “Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in dediği gibi ‘Ülkücü ülkücünün öz kardeşidir.’ Partimizin hassas bir dönemden geçtiği bu ortamda kongre ile gelen eski yönetimin sadece kurultay talep etmesinden dolayı güya cezalandırılmasının bu düstura uygun olmadığını düşünüyoruz. Bizler her zaman birbirimizin yüzüne bakacağız. Ankara’dakiler istedi diye kimseyi dışlama lüksümüz yok. Çünkü bizler Denizli’de yaşıyoruz. Taşlar yerine oturuncaya kadar böyle bir yönetimde yer almaktansa dört duvar arasında ülkücülüğümüzü yaşamayı tercih ederiz. Hiçbir yerde olmasak da olur. Yeter ki MHP daha iyi yerlerde olsun.” denildi.
MHP eski Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk kongre için imza verdiği gerekçesiyle MHP Genel Merkezi tarafından teşkilat kapatılarak yerine Cafer Birtürk atanmıştı. 

CİHAN
<< Önceki Haber MHP'de şok istifa! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER