MHP'li Tanrıkulu, Emniyet Müdürü'nün o sözlerini yerden yere vurdu!

MHP’li Tanrıkulu Manisa’da 5 derneğe baskın sonrası bağış ve kurban faaliyetine ‘terör’ yaftası yapıştıran emniyet müdürünü eleştirdi: “Polis, hakim ve savcı olmuş, bütün kararları ben veririm diyor”

MHP'li Tanrıkulu, Emniyet Müdürü'nün o sözlerini yerden yere vurdu!

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge 1. sıra Milletvekili Adayı olan Ahmet Kenan Tanrıkulu, İpek Medya Yayın Grubu Ege Bölge Temsilciliği’ni ziyaret etti. Tanrıkulu, Manisa’da, 5 derneğe ‘makul şüphebaskını ve sonrasında Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren’in “Bu derneklere bundan sonra yapılacak yardımlar örgüte yardım ve yataklık anlamına geliyor” açıklamalarını eleştirdi.

‘KARARLARI BEN VERİRİM DİYOR’


Tanrıkulu, sözlerini şöyle konuştu: “Manisa Emniyet Müdürü, bir kendisini polis yerine koymuş, iki savcı yerine koymuş, üç soruşturması yetmemiş hakim olmuş, karar vermiş.

Her şeyiyle ‘Diğer bir takım demokratik kurum ve sistemlere gerek yok. Burada bütün kararları ben veririm ve bu kararları ben uygularım’ diyor.İnsanları etiketleyip, yaftayı yapıştırıyorlar. İnsanların tekrar belirli yerlere düşman olmasını ve belirli yerlerden korku duymasına yönelik çalışma.”

KORKU İMPARATORLUĞU


Mahkeme kararına rağmen Hidayet Karaca ve diğer tutukluların serbest bırakılmamasını değerlendiren Tanrıkulu, “Dikkat edin, ‘Bakın biz hakimleri bile tutukluyoruz, bizim düşüncelerimiz dünya görüşümüz dışında olanlara ciddi zorluklar çıkarırız’ mesajı verdiler.

HUKUK KATLEDİLİYOR

Bu, bütün topluma 7 Haziran seçimlerine giderken verilen korku mesajıdır” dedi. Tahliye kararlarının mürekkebi kurumadan hakimlerin üzerinde baskı oluşturulduğunu belirten Tanrıkulu, baskı ve korku rejiminin sadece vatandaşlara değil mahkemeleri ve hakimleri de etkiler hale geldiğini aktardı. “Korku imparatorluğu oluşturuyorlar. Bu uygulamalar, hukukun katlidir” diye konuştu.

'YÜCE DİVANLIK SUÇLAR İŞLENİYOR'

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Dr. Burhan Özfatura, Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'in skandal açıklamalarına tepki gösterdi.

‘YARDIMA KARIŞMA HAKKI YOK’

İnsanların istedikleri hayır kurumuna istedikleri zaman bağışta bulunabileceklerini dile getiren Özfatura, “Onu engelleyecek bir şey yok. Biz de çok uzun yıllardan beri değişik vakıflarda ve örneğin Otizm Derneği gibi derneklerde yöneticilik yaptık. Halkın kime, nasıl, ne kadar yardım yapacağına kimsenin karışmaya hakkı yok.

Hukuk düzeni kalmadı. Türkiye'de her şey tek adamın iradesine, talimatlarına bağlı hale geldi. Bütün sistem hukuk, demokrasi, ekonomi her şey felç oldu” diye konuştu.

‘TEHDİTLERE ALDIRIŞ ETMEYİN’

Manisa'da 5 derneğe polis baskını düzenlenmesinin ‘okyanusta bir damla’ olduğunu ifade eden Özfatura şunları söyledi:  “Bu tip tehditlere kimse aldırış etmesin. Allah'tan başka kimseden korkmanın gereği yok. Ben kime yardım yapacağımı, hangi fakire destek vereceğimi iktidarın adamlarına mı soracağım?”

HAKİMLERİN TUTUKLANMASI HUKUK TARİHİNDE BİR İLK

Hukuk tarihinde ilk defa, verdiği karar sebebiyle iki hakimin tutuklandığına şahit olduğunu aktaran Özfatura, “Demokrasi, hukuk ve meşruiyetler namına ne varsa hepsi askıya alınmıştır. Sıkıyönetimin bile belirli hukuki kuralları var, Anayasa'da çizilen çerçevesi var.

AKP'nin uyguladığı, Anayasa'yı da bütün hukuk mevzuatını da alenen çiğnemektir. Yüce Divanlık suçlar işleniyor. Paralel palavrasının arkasında her türlü zulüm yapılıyor” diye konuştu.

SEZEN ÜNÜVAR - BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber MHP'li Tanrıkulu, Emniyet Müdürü'nün o sözlerini yerden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER