Midilli'ye mülteci akını sürüyor


Geçtiğimiz yıl Türkiye'den Yunanistan'a geçen 1 milyon kişiden 500 bininin uğradığı Midilli adasına sığınmacılar gelmeye devam ediyor. Kış şartlarına rağmen 6-7 hafta içinde 50 binin üzerinde insanın şişme botlarla adaya geldiği açıklandı. Fırtına ve dalganın olmadığı günlerde Midilli'ye yaklaşık 2 bin 500 kişi geliyor.

Halep yakınlarındaki köyünü eşi ve iki çocuğu ile birlikte terk ederek Türkiye'ye geçen Musa, kardeşiyle birlikte bir marangozhanede çalışarak para biriktirmiş ve 2 bin 300 doları insan kaçakçılarına ödeyerek Ege'deki tehlikeli yolculuğa çıkmış. "Ne kadar zor olabilir ki; alt tarafı su. Kötü bir şey olmaz" diye düşündüğünü ifade eden Musa, "Ama hepimiz her saniye ölüp ölüp dirildik. Kendimiz için değil ama çocuklarımız için korktuk." diyor.

Sahile çıktığında insan olduğunu hatırladığını söyleyen Musa, "Sevinçten çığlık atmak istedim ama yapamadım. İçten içte ağlayayım dedim ama erkeğe yakışmaz diye utandım." diyor. Feribotla Atina'ya giden Musa'nın hedefi ise Almanya'ya ulaşarak çocuklarına bir gelecek kurmak için hayata yeniden başlamak. CİHAN
<< Önceki Haber Midilli'ye mülteci akını sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER