MİLAD Partisi seçimlere katılmama kararı verdi


Millet ve Adalet Partisi (MİLAD Partisi) Genel Başkanı Mehmet Bozdemir, Türkiye'nin mevcut siyasi yapıyı artık taşıyamayacağını ve bu siyasi yapının Türkiye'nin hiçbir sorununu çözemez durumuna geldiğini ifade etti. Bozdemir, "Millet ve Adalet Partisi 1 Kasım seçimlerine katılmama kararı almıştır. Zaten bir baskın ve dayatma seçimi olan 1 Kasım seçimleri, birçok sorunu çözemeyecek, ülkemiz çok kısa bir zaman sonra yeni bir genel seçimle karşı karşıya kalacaktır." dedi.

MİLAD Partisi Genel Başkanı Mehmet Bozdemir, yaptığı açıklamada şunları ifade etti: "Türkiye, kusurlu demokrasisinden tam otokrasiye doğru yönelen bir süreç içerisinde süratle ilerlemektedir. Halk bu gidişata dur diyemezse, bir daha uzun süre demokrasiye hasret kalabiliriz. Türkiye, mevcut siyasi yapıyı artık taşıyamaz ve bu siyasi yapı, Türkiye'nin hiçbir sorununu çözemez durumuna gelmiştir. Zamanın ruhunu anlayamamış, soğuk savaş döneminden kalma, kutuplaşma, kamplaşma, ötekileştirme ve çıkar üzerine kurulmuş bu siyaset anlayışı artık miadını doldurmuştur. İdeoloji ve lider odaklı, sürekli inançları ve kutsalları istismar eden, devleti kutsayan, halkı aldatan ve fakirleştiren, kin ve nefret söylemeleriyle siyaseti bir hasımlık ve düşmanlık zeminine taşıyan bu siyaset anlayışından kurtulmanın zamanı gelmiş ve geçmektedir. Ülkemiz, tarihinin hiçbir döneminde görülmemiş şekilde, seçim güvenliğinin ve toplumsal barışın tehdit altında olduğu bir süreç yaşamaktadır.

BÖYLE BİR SİYASET ZEMİNİNDE…

İşte böyle bir siyaset zemininin bulunduğu ortamda Millet ve Adalet Partisi 1 Kasım seçimlerine katılmama kararı almıştır. Zaten bir baskın ve dayatma seçimi olan 1 Kasım seçimleri, birçok sorunu çözemeyecek, ülkemiz çok kısa bir zaman sonra yeni bir genel seçimle karşı karşıya kalacaktır. Fakat biz yine de bu seçimlerden sonra güçlü bir hükümetin çıkmasını yürekten arzu ediyoruz. Çünkü ülkemiz süratle bir kaosa ve felakete doğru sürüklenmektedir.

PARTİMİZE GÜÇLÜ KADROLARIN KATILIMI ENGELLENDİ

Millet ve Adalet Partisi, siyaseti meslek olmaktan kurtarıp yeniden yapılandırmak üzere kurulmuş yepyeni bir siyasi partidir. 'İnsani değerleri' ve 'demokrasiyi' misyon edinmiş, 'Değerler ülkesi güçlü Türkiye' vizyonuna ulaşmak isteyen, temiz ve dürüst siyaseti esas alan yeni bir siyasi harekettir. Siyasetteki kamplaşma ve kutuplaşma medyaya da yansımış, büyük bir bilgi kirlenmesine ve yandaş medyaların doğmasına sebep olduğundan MİLAD Partisi kendisini halka anlatma ve tanıtma imkanından mahrum kalmıştır. Ayrıca Partimizin henüz 19 Kasım 2014 de kurulmuş olması, özgür medyaya, özel sektöre ve kamuoyuna yapılan baskılar ile önyargılar Partimize güçlü kadroların katılımını engellemiştir.

AKP'NİN ARTIK ÜLKEYİ YÖNETEBİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL

MİLAD Partisi bu yüce misyonunu ve vizyonunu taşıyabilecek güçlü kadrolara ulaştığı zaman, bundan sonraki seçimlerde milletimizin huzuruna çıkacaktır. İnanıyoruz ki Türkiyemizin geleceğinde iktidarın çok önemli bir alternatifi olacaktır. 7 Haziran seçimleri sonucunda milli iradeye saygı gösterilip yeni bir hükümet kurulması ülkemizin hayrına olurdu. AKP hükümetinin milletin kararına meydan okuyarak iktidarı bırakmak istememesi ve muhalefet partilerin yanlış politikaları 1 Kasım seçimlerini doğurmuştur. AKP'nin yeni hükümet kurulmasına engel olması aslında kendisi için intihar olmuştur. Çok büyük şaibeler altında olan AKP'nin artık ülkeyi yönetebilmesi mümkün değildir.

AKP BİR DEVLET PARTİSİ HALİNE GELDİ

13 yıl ülkeyi yöneten AKP hükümeti, her bakımdan ülkemizi iflasın eşiğine getirmiştir. Başta Suriye ve Mısır politikalarındaki yanlışları ve AB'den uzaklaşması ile dış politikada tam bir iflas yaşanmış; son 7 yılda ekonomi durağanlaşarak halk fakirleşmiş, yargıya ve emniyete müdahale edilerek adalete ve devlete güven sarsılmış, paralel safsatası ile halkın arasına fitne sokulmuş, yeni anayasa vaadini yerine getiremediği gibi kamu hukukunu perişan etmiş, Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluklarını örtmeye ve karartmaya çalışarak hukuku, demokrasiyi ve ahlakı askıya almıştır. Bir devlet partisi haline gelen AKP, demokrasiyi bırakıp otokrasiye geçerek tek adam yönetiminde bir parti devleti kurma hedefine yönelmiştir. Yanlış politikaları ile özellikle terör örgütünün güçlenmesine zemin hazırlayarak, ülkemizin bütünlüğünü ve bekasını tehdit altına sokmuştur. Demokratik ülkelerde, bu kadar büyük yanlışları yapan bir siyasi partinin, değil iktidarda kalması, siyasete devam etmesi dahi mümkün değildir.

BU KADAR ZARARLAR VEREN PARTİYİ UZAKLAŞTIRMAK MİLLİ BİR GÖREVDİR

Ülkemize bu kadar büyük zararlar veren bir siyasi partiyi iktidardan uzaklaştırmak insani ve milli bir görevdir. Terörün yeniden hortladığı ve terör örgütünün daha da güçlendiği şu günlerde 14 STK bugün, 'Teröre Hayır Kardeşliğe Evet' mitinginde milletimizin al bayrağımız altında toplanmasını istiyor. Bu STK'lar, gerçekten özgür ve demokrat STK iseler bu konuda en başta 13 yıldır iktidar olan AKP hükümetini de sorgulamalıdırlar. Demokratik ülkelerde STK'ların ve özgür basının en önemli görevleri, iktidarları denetlemek ve halkı doğru bilgilendirmektir.

AZİZ MİLLETİMİZE HAYIRLAR GETİRMESİ DİLEĞİYLE

Birçok badireleri atlatan, köklü bir devlet geleneğine ve sağlam bir toplum yapısına sahip olan aziz milletimizin, 1 Kasım seçimlerinde de büyük bir basiret göstereceğine yürekten inanıyoruz. 1 Kasım seçimlerinin milletimize, ülkemize ve bütün insanlığa hayırlar getirmesi diliyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber MİLAD Partisi seçimlere katılmama kararı verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER