Milli Eğitim Müdürü, tuvalet perişanlığında köylüyü suçlu ilan etti


Kars İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Arpaçay ilçesine bağlı Taşbaşı Köyü İlköğretim Okulu'ndaki tuvaletlerin bakımsızlığının köylülerden kaynaklandığını söyledi. Altun, okuldaki tuvaletlerin bu halde olmasının nedenini köylülerin sahip çıkmamasına bağladı.

Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı, özel okulları, denetim adı altında merdivenlerini, tabelalarını ölçerken, Kars'ın Arpaçay ilçesi Taşbaşı köyünde öğrencilerin kullandığı perişan haldeki tuvaletler gündem oldu. Taşbaşı köyünün suyu, sabunu, lavabosu olmayan tuvaletleriyle ilgili Kars İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Serhat TV aracılığı ile açıklama yaptı. Altun, tuvalet duvarlarının yıkılmak üzere olduğu, yosun tuttuğu, kapılarının kapanmadığı, elektrik lambasının olmadığı, camın kırık olduğu, musluğun sallandığı, su kabının maşrapa olduğu, tuvalet taşının pislikten geçilmediği WC'leri köylülerin bu hale getirdiğini iddia etti.

Müdür Altun, "Tuvaletler kısmında dikkat ettiyseniz iç kısmın taşı bile beyaz taştandır. Suyu da mevcuttur. Ancak tuvalet yaz boyu boş kaldığı için artık muhtar mı diyeyim, köylüler mi diyeyim, sahip çıkmadıkları için musluğunu ters çevirmişler. Suyunu da sürekli açık bırakmışlar. Akan su tuvaletin alt zeminine zarar vermiş. Onun da biz yazın farkına varmışız. 9. ayın 18'i itibarıyla ihalesini yaptık." dedi.

İhaleyi yaparken grup halinde çıktıklarını anlatan İl Milli Eğitim Müdürü, sözlerini şöyle tamamladı: "8 köyü biz bir grup olarak ihaleye çıktık. Sözleşmemizi imzalamışız. Müteahhidimiz büyük okullardan başlayarak 4 okulu bitirdi. Geri kalan okullarımızı da bitirip bu hafta bize teslim edecek. Evet oraya 2 yıl önce tuvalet yapılmış, ama sahip çıkılmamasından dolayı tuvaletlerde bir bozulma olmuş. Onu da 10 gün içerisinde bitireceğiz."
CİHAN
<< Önceki Haber Milli Eğitim Müdürü, tuvalet perişanlığında köylüyü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER