Mısır Afrika Kupası organizatörlüğünden Cezayir lehine çekildi


KAHİRE (CİHAN)- Mısır Futbol Federasyonu 2017'de düzenlenecek Afrika Uluslar Kupası organizetörlüğü başvurusunu Cezayir lehine çektiğini açıkladı.

Afrika Futbol Federasyonu (CAF) geçtiğimiz ay, Libya'nın ev sahipliğinde oynanması planlanan, 2017 Afrika Uluslar Kupası'nın stad inşaatlarının tamamlanmaması ve güvenlik gerekçesiyle bu ülkede gerçekliştirilmeyeceğini duyurmuştu. Bunun üzerine Mısır ve Cezayir uluslararası futbol organizasyonuna ev sahipliği yapmak üzere CAF'a başvuruda bulunmuşlardı. Mısır Federasyonu ise yaptığı açıklamada ev sahipliği yapma taleplerini Cezayir lehine geri çektiklerini duyurdu.

Öte yandan 2009'da iki ülke, futbol yüzünden siyasi krizin eşiğine gelmişti. Ülke takımlarının averaj ve puanları eşitlenince Güney Afrika'da yapılacak 2010 Dünya Kupası'na gidecek takımın Sudan'da play off maçıyla belirlenmesine karar verilmişti. Bu maçta seyirciler olay çıkarmış Mısır'da Cezayirlilere ait yerler, Cezayir'de ise Mısırlıların olduğu şirketlere saldırılar düzenlenmişti. Mısır'ın dün aldığı bu çekilme kararı, "Cezayirle aramız futbolla bozuldu ve yine futbolla düzeldi" yorumları yapıldı.

Ayrıca CAF, kupaya ev sahipliği yapmak isteyen ülkelere, son başvuru tarihinin 30 Eylül olduğunu hatırlattı. Daha önce de Libya'da düzenlenmesi beklenen 2013 Afrika Uluslar Kupası'nı da güvenlik sorunlarını gerekçe göstererek iptal etmiş ve Güney Afrika'ya vermişti. İki yılda bir düzenlenen turnuvanın bu yılki ev sahipliğini ise Fas yapacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Mısır Afrika Kupası organizatörlüğünden Cezayir lehine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER