Müdürden tekme yiyen öğretmen suç duyurusunda bulundu

Müdürden tekme yiyen öğretmen suç duyurusunda bulundu

Manisa'da meslekdaşlarının gözü önünde okul müdürünün tekme attığı iddia edilen öğretmen suç duyurusunda bulundu. Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Aktif Eğitimciler Sendikası Manisa şubeleri üyeleri, söz konusu müdürü kınamak ve tekme yiyen öğretmene destek olmak için Şehzadeler ilçesindeki Gazi İlkokulu ve Gazi Ortaokulu'nun önünde bir basın açıklaması yaptı.

Sendikalar adına konuşan Eğitim-Sen Şube Başkanı Metin Demirel, vakanın dün Gazi İlkokulu'nda, idarecilerin de katılımıyla 4. Sınıf Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) toplantısında meydana geldiğini söyledi. Tartışmanın konusunun, "İlkokullarda ŞÖK yapılır mı, yapılmaz mı?" konusu olduğunu aktaran Demirel, "Eğitim Bir-Sen üyesi Okul Müdürü Mehmet Kanca, var olan yasayı bilmeden, ilkokul müfredatında olmadığı halde zorlamayla, 'ŞÖK toplantısını yapalım.' diyerek bütün kurulun önünde üyemiz Hüseyin Aydın'a, 'Kes sesini.' diyerek tekme atmıştır. Bütün öğretmenler, 'Sizin buna hakkınız yok. Bu tekme sadece Hüseyin Aydın'a değil, bütün öğretmenlere atılmıştır.' diyerek tepki göstermiştir." dedi.

Öğretmenlere yapılan her türlü baskı, şiddet ve mobingin son bulmasını istediklerini belirten Demirel, "İl Milli Eğitim Müdürü, görevini kötüye kullanan yandaş Gazi İlkokulu Müdürü Mehmet Kanca'yı görevden almalıdır. Ayrıca cumhuriyet başsavcılığı tarafından darp nedeniyle soruşturma başlatılmalıdır. Tekme yiyen Hüseyin Aydın Öğretmen, hem hastaneye giderek hem İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne müracaat ederek şikayet dilekçesini verdi. Bugün de cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak gerekli adımı atmış bulunuyoruz. Bundan sonra görev, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nündür. Milli Eğitim Müdürlüğü sadece yandaşlarını okul müdürü olarak atamaya kalkarsa daha buna benzer çok olumsuzluklar yaşanır. Bu ülkenin geleceği için sadece bir sendikaya üye olanlar müdür yapılırsa bu ülkenin geleceğine 'vah' diyoruz. Bu nedenle öğretmene uzanan eller kırılsın. Bundan sonra görev valiliğindir, Milli Eğitim Müdürlüğü'nündür. Artık adalet bekliyoruz. Bugüne kadar siyasetçilerin, bakanların, milletvekillerinin bazen ölçüsüz davrandıklarını görüyoruz ama bir kurumun, okul müdürünün okul içerisinde bir öğretmene şiddet uygulamasını kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Bu olay dün oldu. Okul müdürü, yandaş sendika Eğitim Bir-Sen üyesi. Tekme yiyen öğretmen ise Eğitim-Sen üyesi. Şu dönemde maalesef yandaş sendika Eğitim Bir-Sen'e üye olmayan hiç kimse müdür olamıyor." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Müdürden tekme yiyen öğretmen suç duyurusunda bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER