Muğla'dan Bayırbucak Türkmenlerine yardım gönderildi

Muğla'dan Bayırbucak Türkmenlerine yardım gönderildi

Muğla'da faaliyet gösteren beş Yörük Türkmen derneği tarafından, Bayırbucak Türkmenlerine bir TIR insani yardım malzemesi gönderildi. İl genelinde toplanan yardımlar, Menteşe ilçesinde yüklenerek Cumhuriyet Meydanı'na götürüldü. Buradaki uğurlama törenine Muğla Vali Yardımcısı Salih Gürhan, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak ve Muğla Yörük Obaları Derneği Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Dernek Başkanı Orhan Akcan, yaptığı açıklamada Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerinin, Muğla'da faaliyet gösteren Yörük derneklerinden yardım talep ettiğini söyledi. Konuyu Muğla Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'ne aktardıklarını belirten Akcan, "On gün gibi kısa bir sürede yardım malzemelerimizi hazırladık. TIR'da 13 ton kuru gıda, çocuk bezi, ayakkabı, mont, elbise ve battaniyelerle birlikte tahmini olarak 20 tonluk bir insani yardım malzemesi var. Şimdi yola çıkarak, Hatay'daki koordinasyon merkezine yardımlarımızı teslim edeceğiz." dedi. Orhan Akcan, Türkmenlere birlik ve beraberliklerini en iyi şekilde göstermek istediklerini belirterek, "O insanlar, vatanın ne olduğu çok iyi biliyorlar. Vatanlarına sahip çıkıyorlar. Türk milletinin, her nerede olursa olsun düşene yardım etmek kanında var. Bizler de bu duruma kayıtsız kalamazdık. Hep birlikte bu yardımı yapalım diye yola çıktık. Diğer illerimizde de bu konuda çalışmalar yapılıyor. Yardımların bu kış kıyamette de devam etmesini diliyorum." şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Salih Gürhan ise il genelinde faaliyet gösteren beş Yörük derneğinin öncülüğünde ve halkın da katkılarıyla yardım TIR'ı hazırlandığını ifade etti. Gürhan, "Tamamen insani yardım olarak gönderiyoruz. Tarihi süreç içerisinde darda kalan, yolda kalan, güç durumda olan tüm uluslara yardım ettiğimiz gibi Bayırbucak Türkmenlerine de biz ilimiz olarak karınca kararınca yardım etmeye çalıştık. Bu TIR başlangıç, inşallah bundan sonra da devamı gelecek." dedi.

Konuşmaların ardından dua edildi ve yardım TIR'ı, Hatay'a gitmek üzere yola çıktı. CİHAN
<< Önceki Haber Muğla'dan Bayırbucak Türkmenlerine yardım gönderildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER