Muhtarlar ile Kuyumcular Derneği: Sokağa çıkma yasağı kaldırılsın


Mardin'in Nusaybin ilçesi Muhtarlar Derneği ile Kuyumcular ve Sarraflar Derneği yaptıkları açıklamayla sokağa çıkma yasağının bir an önce kaldırılmasını istedi.

Nusaybin Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Acar, yaptığı açıklamada Nusaybin'de uygulanan sokağa çıkma yasağının bir an önce kaldırılması gerektiğini belirterek, valiliğe çağrıda bulundu. Acar, "Nusaybin'deki tüm mahalle muhtarları adına bu uygulamanın biran önce kaldırılmasını istiyoruz. Kentimizde su, gıda ve elektrik sorunu baş göstermeye başladı. Vatandaşlarımız daha fazla mağdur olmadan bu uygulamanın sona ermesini diliyoruz." dedi.

BİR AÇIKLAMA DA KUYUMCULAR VE SARRAFLAR DERNEĞİ'NDEN GELDİ

Nusaybin Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Takyeddin Aktaş da yaptığı açıklamada, sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını istedi. Aktaş, şunları kaydetti: "Nusaybin'de uygulanan ve beşinci güne giren sokağa çıkma yasağın kanunlara aykırı olduğundan 120 binden fazla insanımızın açık hava hapishanesine dönüştürüldüğünü ve yaşanan çatışma ortamından çocukların, yaşlıların, hastaların ve tüm insanların daha çok psikolojik travmalara neden olduğu ve bu uygulamanın çözüm sağlanamayacağında derhal bu ilkel ve çağdışı uygulamaya son verilmesi, yetkilileri derhal Nusaybin halkından özür dilenmesine davet ediyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Muhtarlar ile Kuyumcular Derneği: Sokağa çıkma yasağı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER