Mükemmellik Ödülleri'nin finalistleri açıklandı


KALDER ve TÜSİAD tarafından tertip edilen 23. Türkiye Mükemmellik Ödülleri'nde finale kalan kurumlar belirlendi. Bu kurumlar AGDAŞ, Antalya Muratlı Sabiha Gökçen Anaokulu, Damla Su Sapanca Fabrikası ve İETT Genel Müdürlüğü olarak açıklandı.

Türkiye Mükemmellik Ödülleri'nin yeni finalistleri basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu. Toplantıda rekabetçi kurumların adedini arttırmayı hedeflediklerini vurgulayan KALDER Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, "Rekabet her alanda arttı, bu nedenle mükemmellik kültürün kurumlar için önemli oldu." dedi.

Bir biri ardına kapanan şirketlere işaret eden Doğan, bu durumun nedenlerini şöyle sıraladı:

"Amaçlarını ve var olma nedenlerini yerine getiremiyorlar. Paydaşlarının taleplerine cevap veremedikleri durumlar var. Şu aşamada paydaşlarının bağlılığından ve itibarlarından olmuşlar. Yerlerini rakiplerine bırakmışlar. Yolculuğu başarı ile devam ettirememişler."

Doğan, şirketlerin yolculuğun hangi yöntemlerle başlayacağının ve devam edeceğinin önemli olduğunu dile getirdi.

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes ise Türkiye'den şirketlerin EFQM Avrupa Kalite Ödülleri'nde başarı elde ettiğini anlattı.

Symes, Türkiye Mükemmellik Ödülü'nün önemine temas etti. Ödülün kurumların kalitelerini arttırdığını belirtti. Symes, ilaveten kurumların daha rekabetçi, daha da kalifiye olmaları temennisinde bulundu.

Türkiye Mükemmellik Ödülü Yürütme Kurulu Başkanı Hakan Öker de "Ödüllere 23 senede başvuran kurum adedi 267'yi, ödülü alan kurum adedi de 29'u buldu. Bu sene başvurular dilediğimiz seviyelerde olmadı. Ama mükemmellik ve kaliteye duyarlı kurumların adedi artıyor. Bundan böyle bu kurumları teşvik etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Öker, Türkiye Mükemmellik Ödülü'nde finale kalan kurumları AGDAŞ, Antalya Muratlı Sabiha Gökçen Anaokulu, Damla Su Sapanca Fabrikası ve İETT Genel Müdürlüğü olarak ilan etti.

Bassın toplantısında finalistlere plaket verildi, ödülü alan kurumların da 18 Kasım'da törenle açıklanacağı bildirildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Mükemmellik Ödülleri'nin finalistleri açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER