Mükerrem Toker Aşevi'nden her gün 1200 kişiye iftar yemeği


Mersin'in Silifke ilçesinde hizmet veren Türk Kızılayı Mükerrem Toker Aşevi, Ramazan boyunca her gün yaklaşık bin 200 kişiye iftar yemeği veriyor. aşevinde 40 kişilik gönüllü ekip yemek dağıtımını yapıyor.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve Türk Kızılayı Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla bir sene önce açılan Türk Kızılayı Silifke Mükerrem Toker Aşevi'nde Ramazan boyunca vatandaşlara hizmet verdiklerin belirten Türk Kızılayı Silifke Şube Başkanı Mustafa Beceren, "Hayırsever Mürüvvet Türkili öncülüğünde yerel imkanlar ve Kızılay Genel Başkanlığı'nın destekleriyle beş katlı olarak yapılan binanın zemin ve birinci katında aşevi olarak hizmet veriyoruz. Otogar civarı Ayatekla Otel yanında bulunan aşevimizde yemek dağıtımları yapıyoruz. Türk Kızılayı Silifke Şubesi olarak 10 yıldır Ramazan aylarında evlere teslim sefer taslarıyla sıcak yemek dağıtımı yapıyoruz. Silifke'nin 13 mahallesinin 9'una ulaşabiliyoruz. Gönüllülerimiz tarafından verilen 8 adet aracımız var. Ramazan ayında akşam üzeri 40'a yakın gönüllülerimiz geliyor ve 1 saat mahallelere yemek dağıtıyor. Her aracın 30 kadar sefertası var. 300 adet sefertasıyla beraber yaklaşık 1200 kişilik yemek çıkıyor. Gönüllü arkadaşlarımız araçlarla mahallelerde adrese teslim yemek dağıtım yapıyor. Yemek hizmetini Silifkeli hayırsever vatandaşlarımız, Kızılay'a bağışta bulunan vatandaşlarımızla ve Kızılay Genel Merkezimizin desteği ile yapıyoruz. Ramazan haricinde de 2 yıldır aşevimizde 12 ay boyunca 400 kişilik yemek dağıtıyoruz. Her meslek grubundan gönüllü olarak yemek dağıtan herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Yemek dağıtımına katılan Kızılay gönüllüleri, böylesi mübarek bir ayda Kızılay gibi bir hayır kurumunda yardımcı olmaktan, fakirin yoksulun gönlünü almaktan, onları bir nebze de olsa mutlu etmekten mutlu olduklarını söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Mükerrem Toker Aşevi'nden her gün 1200 kişiye iftar yemeği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER