MÜSİAD Başkanı: Millet 'kısır çekişmelerden uzak durun' mesajı verdi


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, 1 Kasım seçimlerinde milletin uzlaşmaz görüntü veren siyaset anlayışını reddettiğini söyledi. Olpak, "Yine her zamanki sağduyusu ile adeta '7 Haziran'ı unutmayın, kısır çekişmelerden uzaklaşın ve istikrar içerisinde bir hükümet yürütün' mesajını iradesiyle ortaya koymuştur." dedi.

MÜSİAD, Eğitim ve Kültür Komisyonu'nun düzenlediği 'Oku, Dinle ve Yaşa' programının bu ayki konuğu, eski Tunus Başbakanı ve Nahda Hareketi'nin lideri Raşid El Gannuşi oldu. Programda ilk konuşmayı yapan MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, Pazar günü yapılan 1 Kasım seçimlerini değerlendirdi. Katılımın yüzde 85 olduğunu hatırlatan Olpak, "Millet tercihini net bir şekilde belirlemiş ve ortaya koymuş ve genel anlamda hamdolsun huzur içerisinde seçim yaşanmıştır. Seçimlerden çıkan sonucu değerlendirdiğimizde ise milletimiz 5 aylık belirsiz dönem ve uzlaşmaz görüntü veren siyaset anlayışını reddetmiştir. Yine her zamanki sağduyusu ile adeta '7 Haziran'ı unutmayın, kısır çekişmelerden uzaklaşın ve istikrar içerisinde bir hükümet yürütün' mesajını iradesiyle ortaya koymuştur. Elbette milletimizin bu tercihini değerli buluyoruz." diye konuştu.

'ADİL İŞLEYEN BİR HUKUK DEVLETİ YOLUNDA SİNERJİ, TEKRAR YAKALANDI'

İş dünyasının önünü açabileceğini ifade eden Olpak, sözlerini şöyle sürdürdü: "İş dünyamızın önünün açılması, sosyal hayatta ve demokratik açılımlardaki reformların devamı hızlı, daha hızlı adil işleyen bir hukuk devleti yolunda birlikte üreteceğimiz sinerjinin de tekrar yakalandığına inanıyoruz. Yine inanıyoruz ki bu sonuçlar aynı zamanda mazlum milletlerin ülkemizden beklentileri bakımından da çok önemlidir. Özellikle Ortadoğu'da yaşanan sıkıntılar ve teröre karşı daha etkin bir mücadelenin de yolu açılacaktır. Seçim sonuçları, ülkemizdeki huzur, güven ve pozitif istikrar ortamının devam edeceğine olan inancımızı da perçinlemiştir. MÜSİAD olarak yeni hükümetten beklentilerimizi ve önerilerimizi zamanı gelince hem yetkililerimize ileteceğiz hem de değerli basın mensupları yoluyla kamuoyuyla paylaşacağız."
CİHAN
<< Önceki Haber MÜSİAD Başkanı: Millet 'kısır çekişmelerden uzak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER