NASA Çalışanı Türk tatil için geldiği memleketinde tutuklandı

Hatay Valisi Ercan Topaca, NASA'da çalışan Türk asıllı bir ABD vatandaşının tutuklandığını belirtti.

NASA Çalışanı Türk tatil için geldiği memleketinde tutuklandı

Vali Topaca, Amerika'dan Hatay'a tatil için gelen bir kişinin ihbar üzerine tutuklandığını açıkladı. Serkan Gölge isimli kişinin NASA'da çalışan Türk asıllı ABD vatandaşı olduğu belirtildi.

Anne babasını ziyarete gelen Gölge, ajan olduğu yönünde yapılan isimsiz ihbarla babasının evinde gözaltına alındı. İlk, orta ve lise eğitimini Hatay'da tamamlayan NASA çalışanı Serkan Gölge, üniversite eğitimini Fatih Üniversitesinde bitirdi. Daha sonra Amerika'ya giderek orada mastır ve doktorasını yaptı. Daha sonra da ABD havacılık ve uzay dairesi NASA'da çalışmaya başladı. 

Verdiği ifadede Gölge, kendisinin her yıl Türkiye'ye geldiğini, bu yıl da haziran ayının sonuna doğru Antakya'da bulunan anne ve babasını ziyarete geldiğini ve Temmuz'un 25'inde döneceğini ifade etmesine rağmen ajan olduğu yönünde yapılan ve hiçbir somut delile dayanmayan şikayet sonrası gözaltına alındı. 

ABD'de yaşayan ve Türkiye'ye tatile gelen Serkan Gölge'nin cüzdanından 1 dolar çıkmasının en büyük delil olduğu dosyada Serkan Gölge verdiği ifadede olanlara anlam veremediğini, kendisinin birçok uluslararası makalesi bulunan bilim insanı olduğunu anlatmasına rağmen çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

<< Önceki Haber NASA Çalışanı Türk tatil için geldiği memleketinde... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER