Nazarbayev’den uçak krizine çözüm önerisi

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Rusya ile Türkiye arasında devam eden uçak krizine çözüm için iki ülkenin komisyon kurması gerektiğini söyledi.

Nazarbayev’den uçak krizine çözüm önerisi

Kazakistan’ın 2016 yılı hedeflerini kapsayan Ulusa Sesleniş konuşmasını yapan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Rusya ve Türkiye arasında uçak krizinin daha çok büyümemesi için iki ülkenin acilen bu konuyla ilgili ortak bir komisyon kurması gerektiğini ifade etti. 
Kurulacak ortak komisyonun bu olayın faillerini cezalandırması ve iki ülke ilişkilerini yeniden tesis etmesi gerektiğine dikkat çekti.

Olayla ilgili tüm detayları bilmediklerini, ancak Rus savaş uçaklarının Türkiye’ye saldırmadığı gerçeğini bildiklerini dile getirdi. Nazarbayev, Rus uçaklarının teröristlerle mücadele ettiğini ve Türkiye'ye girmediğini dile getirdi. Bu mücadelede ortak ve dost olan Rusya ve Türkiye’nin ortak bir dil bularak ilişkilerin bozulmasını önlemeleri gerektiğini vurguladı. 
Nazarbayev, Rusya ve Türkiye arasında dostane ilişkilerin kurulması adına Süleyman Demirel ve Boris Yeltsin dönemlerinde çok çalıştığını hatırlattı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’i telefonla arayarak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile en kısa zamanda görüşmeye hazır olduğunu bildirmişti.
<< Önceki Haber Nazarbayev’den uçak krizine çözüm önerisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER