Nazlı Ilıcak: Nerede Mavramoloz ormanı için mücadele veren eski Tayyip Erdoğan?

Nazlı Ilıcak: Nerede Mavramoloz ormanı için mücadele veren eski Tayyip Erdoğan?

Bir de “Erdoğan değişmedi” diyorlar. İstanbul Mavramoloz ormanında Koç Üniversitesi’nin yapımına, yeşil katliamını engellemek amacıyla karşı çıkan Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan nerede şimdi? Acaba, “O tarihte itiraz ettim ama bana rağmen, allem ettiler kallem ettiler, ormanda üniversiteyi yaptılar” diye düşünüp, mücadeleden mi vazgeçti?

Güvercinlik koyundaki ormanın katledilişini her gün maalesef seyretmek zorundayım; zira evim orada. O ağaçlar nasıl kesildi, oraya bu oteller nasıl yapıldı ve yapılmakta?..

3 otel var. Biri Pina yarımadasındaki Amara otel. Cengiz Semercioğlu Hürriyet’teki köşesinde yazdı: “Dünyanın en çirkin oteli.” Tayyip Erdoğan da bu felâketi görmüş ve doğaya uygun bir hal alması için hiç değilse kısmen yıkılacağını söylemişti. Bu gerçekleşmedi. Gerçekleşmediği gibi, yanında iki otel inşaatı daha başladı. Biri Titanik otel. Ama inşaatı yapanlar, Güvercinlik AŞ, Haluk Çınar ile Hamza Balcı. Titanik sadece kiracı. Üçüncü otelin ise Enis isimli birisine ait olduğu söyleniyor. Güvercinlik’te Enis Bey’in tam olarak kimliğini bilen yok.

(...)

<< Önceki Haber Nazlı Ilıcak: Nerede Mavramoloz ormanı için mücadele... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER