Nazmi Ardıç'ın ailesi gözaltı kararına tepkili

Nazmi Ardıç, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube müdürü iken 17 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu gerçekleştiren isimler arasındaydı.Ailesi gözaltı kararına tepki gösterdi.

Nazmi Ardıç'ın ailesi gözaltı kararına tepkili

Nazmi Ardıç, bağımsız milletvekili adayı olunca geçtiğimiz hafta gözaltına alındı. Kendisiyle beraber İstanbul İtfaiyesi’ndeki yolsuzluğu ortaya çıkaran polislere yönelik algı operasyonunun zamanlaması da dikkat çekiciydi. Gözaltı işlemleri Nazmi Ardıç’ın da kurucuları arasında yer aldığı Çağın Mağdurları Derneği’nin tanıtım toplantısına denk getirilmişti. Haklarındaki suçlamalara en sert tepki ise Ardıç’ın ailesinden geldi. Oğlunun da kendisinin de kirada oturduğunu belirten anne Ayşe Ardıç haksızlığa isyan etti: “Benim oğlum 22 yıllık memur, üzerinde bir dikili direği yok. Oğullarım çalıp çırpsaydı, haram yeseydi evleri, çifter çifter arabaları olurdu. Oğlum işyerine gelen bir kutu tatlıyı bile aldı memurlarına dağıttı, evine getirmedi. Bu zulüm yapanların ayağına dolaşacak.”

Eşinin onlarca başarı belgesi olduğunu söyleyen Nuray Ardıç da, “Bu iktidar 12 yıldır başımızda, kol kola el ele çalıştılar. Eşimin sırtı sıvazlandı, takdir belgeleri verildi. Ancak güç sahiplerine dokunduğu için bunlar oldu. Kendi pisliklerini örtmek için bizi casus, paralel ilan ettiler.” sözleriyle yaşanan süreci özetledi. Doğruları söyleyen herkesin susturulmaya çalışıldığını belirtirken, “Bizi susturamazlar, o susar başkası konuşur, ben konuşurum; ama mücadele bitene kadar susmayacağız. Eşlerimiz sussa biz susmayız.” dedi. Eşinin Çağın Mağdurları Derneği’ni kurarak zulme uğrayan herkesin sesi olmayı hedeflediğini ancak derneğin açılışını bile yapamadan gözaltına alındığını hatırlattı. 22 Temmuz sahur operasyonundan sonra eşinin arkadaşlarına destek için elinden geleni yaptığını, doğruları anlatmak için bütün yollara başvurduğunu vurgulayan Nuray Ardıç şöyle devam etti: “Bizi asıl üzen ülkenin gidişatı. Yapılan zulmü bütün halkımızın görmesini istiyorum. İnsanların duyarsızlığı beni çok üzüyor. Hükümet yanlısı medyayı izleyenler uyutuluyor. Eşim sürekli televizyonlara çıkıp gerçekleri anlattı. Ancak izlemeyen insanlar bunu göremedi. Her şey ortada, belgeliydi. Eşim ihraç olduktan sonra milletvekili olarak hizmet etmeye karar verdi. Hesap sormak için Meclis’e girmek istiyor. Ben de elimden gelen desteği sağlamaya çalışacağım. Gerekirse kapı kapı gezip gerçekleri anlatmak istiyorum. İnsanları kandırma adına her şeyi yapıyorlar. Ülkede ne hukuk ne anayasa kaldı, her şey birilerinin iki dudağı arasından çıkanlara bağlı.” 

‘Devletin malını deniz görenler utansın’

Nazmi Ardıç’la birlikte gözaltına alınanlar arasında Organize Şube’nin eski Emniyet Amiri Said Gök de vardı. Eşi Hatice Gök, 17 Aralık’tan sonra yaşadıkları açığa alma ve ihraçtan sonra operasyona hazırlıklı olduklarını söyledi. 15 yıldır polis olan eşiyle gurur duyduğunu vurgularken, “Polise sadece küçük hırsızı yakalayın deniyor. Eşim ve arkadaşları hırsızlıkları görmezden gelselerdi, şu an bunları yaşamıyor olacaktık. Bizim vicdanımız rahat. Devletin malını deniz görenler utansın.” dedi. Küçük yaştaki çocuklarına yaşadıklarını anlatmakta zorlandığını dile getiren Gök, onları nasıl teselli ettiğini de şöyle aktardı: “Ağlamayın, siz artık tescilli kahraman çocuğu oldunuz.”
<< Önceki Haber Nazmi Ardıç'ın ailesi gözaltı kararına tepkili Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER