Nevşehir'de 5 bin 500 göçmen yaşıyor


Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, ilde 3 bin 500 Suriyeli, 2 binin üzerinde de uluslararası göçmenin yaşadığını söyledi.

18 Aralık Dünya Göçmenler Günü dolayısıyla Vali Yardımcısı Mustafa Ünaldı, İl Göçmen İdaresi Müdürü Yakup Yavuzkan ve göçmenlerden oluşan heyet, Vali Mehmet Ceylan'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan Vali Ceylan, Nevşehir'in yıllardır geçiş noktası olarak İran ve Afganistan'dan gelen mültecilere, diğer ülkelere geçişi öncesi ikametgâh olduğunu hatırlatarak son zamanlarda Suriye'den de ciddi şekilde mülteci geldiğini söyledi.

Göçmenlerin sorunları ile daha yakından ilgilenilebilmesi için İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nün kurulduğunu belirten Ceylan, şunları kaydetti: "İlimizde şu anda 3 bin 500 Suriyeli, 2 binin üzerinde de uluslararası göçmen toplamda 5 bin civarında yakın göçmen var. Bunların barınması, topluma adaptasyonu, çocukların eğitimi konularında da hem göç idaresi hem de diğer kurumlarımız gerekli çalışmaları yapıyor. Gelen misafirlerimizi burada en iyi şekilde ağırlamak ve geçiş güzergâhı olan bu bölgede onların sağlık, konaklama, eğitim gibi ihtiyaçlarını gidermenin yanında psikolojik olarak destekleme açısından çalışmalarımız devam ediyor. Onların da yine topluma uyumu konusunda problemlerini çözümleme çalışmaları devam ediyor." CİHAN
<< Önceki Haber Nevşehir'de 5 bin 500 göçmen yaşıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER