Nijerya'da hükümet seçimlerden 5 ay sonra açıklanıyor


Nijerya'da Mayıs ayında gerçekleşen seçimlerin ardından oluşacak kabine bugün açıklanıyor. Nijerya lideri Muhammed Buhari'nin aday gösterdiği 36 bakanın parlamentodan onay alması ile hükümet resmen kurulmuş olacak.

Eski bir komutan olan Buhari'nin bakanları belirlemek için 166 gün beklemesinde, yolsuzluk ve Boko Haram'la etkili mücadele edebileceği isimleri uzun uzun düşünmesinin etkili olduğu söyleniyor.

KABİNENİN AÇIKLANMASI EKONOMİYİ RAHATLATACAK

Afrika'nın en büyük ekonomisi ve en kalabalık ülkesi olan Nijerya'da Muhammed Buhari 29 Mayıs'ta koltuğuna otururken, bakanları aylarca atamamasının ekonomi açısından olumsuz etkilerinin olduğu belirtiliyor. Son 5 ayda, kargoların limanda beklediği, belirsiz ortama yatırımcıların gelmediğine dikkat çekilirken, hükümetin ilanından sonra finansal çevrelerde hareketlenme bekleniyor.

Muhammed Buhari, global ham petrol fiyatlarının düşmesi üzerine gelirleri azalan Nijerya'da enerji sektöründeki reformlara ilk elden müdahale etmek için aynı zamanda Petrol Bakanı olarak görev alacağını söylemişti.

Büyümenin yüzde 2,35 olduğu, yüzde 10'a yaklaşan enflasyonla yerel para birimi Naira'nın değer kaybettiği ülkede bütün gözler yeni maliye bakanının kim olacağına çevrilmiş durumda. CİHAN
<< Önceki Haber Nijerya'da hükümet seçimlerden 5 ay sonra açıklanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER