NSU Başsanığı: Masumum, korktuğum için öğrendiklerimi kimseye anlatamadım


2000-2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldüren aşırı sağcı terör örgütü Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütüne yönelik davada baş sanık Beate Zschaepe, 249. oturumda ilk kez açıklamalarda bulundu. Zschaepe'nin avukatı Mathias Grasel, 53 sayfalık yazılı ifadeyi mahkemede okudu. Zschaepe, yazılı ifadesinde, hem cinayetler, hem banka soygunlar hem de bombalı saldırıların hazırlanması ve işlemesi sürecinde hiçbir rolü olmadığını ileri sürdü.

Federal Savcılık, 2000 ila 2007 yılları arasında sekizi Türk olmak üzere 10 kişiye yönelik cinayetlerin NSU terör örgütü tarafından işlendiğini savunuyor. Zschaepe, cinayetlerin, bombalı saldırıların ve banka soygunlarının Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt tarafından işlendiğini ifade etti.

SUÇ ORTAKLARI 'İNTİHAR EDERİZ' DEDİĞİ İÇİN POLİSE GİTMEMİŞ

İki Uwe'nin kendisini cinayetler işlendikten sonra haberdar ettiklerini anlatan baş sanık, "Cinayetleri ve banka soygunlarını engelleyemediğim için kendimi suçlu hissediyorum." dedi ve kurbanların yakınlarından özür diledi.

NSU'nun üyesi olduğu, kasadan sorumlu olduğu, örgütü kurduğu suçlamalarını reddeden Zschaepe, ailesi olarak gördüğü iki Uwe'yi kaybetmekten ve hapse girmekten korktuğu için işlenen suçlar hakkında öğrendiklerini kimseye anlatamadığını kaydetti. İki Uwe'nin kendisine polise giderse ve yakalanacaklarını anlarlarsa intihar edeceklerini söylediklerini belirtti.

"DELİLLERİ YOK ETMEK İÇİN DEĞİL, SON İSTEKLERİNİ YERİNE GETİRMEK İÇİN EVİ YAKTIM"

Zschaepe, göçmenlere yönelik cinayetleri asla kabul etmediğini ve bunları her öğrendiğinde iki Uwe ile tartıştıklarını iddia etti. Zschaepe, polis memuru Michel Kiesewetter'e yönelik cinayetin iki Uwe'nin daha iyi bir silah sahibi olmak için işlediklerini anlattı. 53 sayfalık ifadede Zschaepe, kaldıkları evi sırf iki Uwe'nin son arzusu olduğu için havaya uçurduğunu ve yangında kimsenin ölmemesi için komşularının zillerine bastığını ve evde kimsenin olmadığından emin olduğunu kaydetti. İki Uwe ayrıca, cinayetleri kabullendiklerini anlatan CD'leri ve ebeveynlerine haber verilmesini son arzusu olarak Zschaepe'ye iletmiş. Evi sadece iki Uwe'nin son arzusunu yerine getirmek için yaktığını söyleyen Zschaepe, delilleri yok etmek gibi bir amacı olmadığını belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber NSU Başsanığı: Masumum, korktuğum için öğrendiklerimi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER