NSU örgütüyle ilgili meclis soruşturmasında iki yeni tanığa ulaşıldı


Almanya'nın Baden-Württemberg Eyalet Meclisi NSU Araştırma Komisyonu Başkanı Wolfgang Drexler, Heilbronn'da 2007'de görevi başında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden polis memuresi Michele Kiesewetter cinayeti ile ilgili iki yeni tanığın ortaya çıktığını açıkladı.

Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün Baden-Württemberg'deki (BW) bağlantılarını araştıran BW Eyalet Meclisi NSU Araştırma Komisyonu 13 Mart 2016 eyalet seçimlerinden sonra da çalışmalarına devam edecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Komisyon Başkanı Wolfgang Drexler, "NSU terör örgütünün Baden-Württemberg'deki bağlantıları henüz tümüyle açıklığa kavuşmadığı için çalışmaların seçimlerden sonra da devam etmesine komisyon olarak karar verdik. Bu kararın Eyalet Meclisi'nde de kabul edilmesi gerekiyor. Özellikle 2007 yılında Heilbron şehrinde öldürülen polis memuresi Michele Kiesewetter cinayeti ile ilgili yeni bilgiler ve iki yeni tanık ortaya çıktı. Tanıklardan biri olayla ilgili elinde video görüntüsü olduğunu iddia ediyor. Bunların kapsamlı bir şekilde araştırılması zaman alır." dedi.

SPD'li Komisyon Üyesi Nikolaos Sakellariou, NSU Araştırma Komisyonu'nun çok geç kurulduğunu belirtti. FDP'li üye Ulrich Goll ise "Çalışmaların 1 sene içinde sonuçlanmayacağı baştan belliydi. Neredeyse her toplantıda yeni bilgiler ve sorular ortaya çıkıyordu." açıklamasında bulundu.

NSU Araştırma Komisyonu, 7 Aralık 2015 tarihinde son toplantısını gerçekleştirecek ve 16 Şubat 2016 günü NSU Araştırma Komisyonu Raporu Eyalet Meclisi'ne sunulacak. Komisyon bugüne kadar toplam 120 tanık ve 13 uzmanı dinledi. CİHAN
<< Önceki Haber NSU örgütüyle ilgili meclis soruşturmasında iki yeni... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER