NSU üyesi Uwelerin ölümünü radyodan öğrenmiş


Sekizi Türk, bir Yunan ve bir polisi öldüren Nosyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresi hakkında yeni bilgiler ortaya çıkıyor. NSU'nun hayatta kalan tek üyesi Beate Zschäpe'nin 4 Kasım 2011'de terör hücresinin diğer üyeleri Uwe Börnhardt ve Uwe Mundlos'un banka soygunundan sonra karavanda ölü bulundukları haberini radyodan öğrendiği tespit edildi. Zschäpe'nin ölüm haberi sonrası evi havaya uçurduğu kaydedildi.

4 Kasım 2011'de Zwickau'da Uwe Börnhard ve Uwe Mundlos ile oturdukları evi ateşe veren NSU'nun tek hayatta kalan üyesi Beate Zschäpe'nin Mundlos ve Börnhardt'ın ölüm haberini nasıl aldığı merak konusuydu. Zschäpe'yi olası bir NSU destekçisi veya Anayasayı Koruma Teşkilatı'ndan bazı çalışanların bilgilendirdiği iddia ediliyordu.

Münih'te yargılaması devam eden Beate Zschäpe, 4 Kasım 2011 sabahı Eisenach'ta bir bankayı soyan ve daha sonra karavanda ölü bulunan Mundlos ve Böhnhardt'ın öldüğü haberini radyodan dinlediğini söylemişti. Mahkemedeki tavırlarının inandırıcı olmaması nedeniyle Zschäpe'nin açıklamalarına şüphe ile yaklaşılıyor.

MDR, RADYO YAYINLARINI İNCELEDİ

Thüringen'de yayın yapan MDR Radyosu'nun Haber Müdürü Mike Heerdegen, 4 Kasım 2011 tarihinde haber arşivini incelediklerini ve o tarihte saat 13.30'da MDR Radyo haberlerinde Eisenach'ta Sparkasse soygununa dair bilgi aktardıklarını teyit etti. Fakat MDR Radyosu'nun Mundlos ve Böhnhardt'in karavanda ölü bulundukları bilgisini 14.00'deki haber yayınında aktardığı tespit edildi. Zschäpe ise kaldığı evi saat 15.00 gibi havaya uçurmuştu.

MDR Radyosu'nun 4 Kasım 2011'de saat 14.00'de polis sözcüsünün "Eisenach'ta karavanda iki kişinin cesedi bulundu. Bu kişilerin Sparkasse soygunu yapan kişiler olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor." açıklamasını yayınladığı belirlendi. Beate Zschäpe'nin 4 Kasım 2011'de bilgisayarında MDR radyonu dinlediği tespit edilmişti.

Aynı şekilde Zwickau'da yayın yapan özel bir radyo istasyonu olan Antenne Thüringen'de saat 14.00'da ilk olarak Eisenach'taki banka soygunu ile karavanda ölü bulunan kişilerin bağlantısı olduğu haberini geçmiş. Zschäpe'nin aynı zamanda Antenne Thüringen'i dinleyip dinlemediği ise tespit edilemedi. NSU'nun hayatta kalan tek üyesi Beate Zschäpe, Zwickau'da kaldıkları evi 4 Kasım 2011'de saat 15.00 civarında ateşe vermişti.

Zschäpe'nin bilgisayarının saat 14.30'a kadar açık olduğu belirlenmişti. Zwickau'da "Bayan Dienelt" ve "Lisa" isimleri ile tanınan NSU üyesi Zschäpe'nin yangın günü cep telefonundan 30'dan fazla kez arandığı ve arama yapılan numaraların polis teşkilatına ait olduğu belirlenmişti. Ancak Federal Meclis NSU Araştırma Komisyonu'nda yetkilerin verdikleri ifadelerde Zschäpe'nin telefon numarasının binanın kapıcısından alındığı söylense de kapıcı verdiği ifadede "Bende Zschäpe'nin yani o zaman tanıdığım adıyla bayan Dienelt'in telefon numarası yoktu." ifadesini kullanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber NSU üyesi Uwelerin ölümünü radyodan öğrenmiş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER