Nusaybin'de 'Savaşa Hayır' yürüyüşü


Mardin'in Nusaybin ilçesinde DİSK-KESK ve TMMOB üyelerinde oluşan grup 'Savaşa hayır' eylemi düzenlendi.

Nusaybin Mitanni Kültür Merkezi önünde bir araya gelen DİSK-KESK ve TMMOB üyeleri, 'Savaşa Hayır, Barış İçin Greve Gidiyoruz' pankartlarını taşıyarak yürüyüş gerçekleştirdi. Yeşilkent Mahallesi Lozan Caddesi üzerinden yaklaşık 2 km. yürüyerek çarşı merkezindeki Barış Parkına kadar, 'Savaşa Hayır' sloganları atarak yürüyen grup, burada basın açıklaması yaptı.

Burada grup adına açıklamayı Eğitim-Sen Eş Başkanı Kadri Baysal, okudu. Baysal, şöyle konuştu: "Bölgede belediye eş başkanlarının tutuklanması, eğitim ve sağlık emekçilerinin can güvenliklerinin ortadan kaldırılarak kamu hizmeti yapamayacakları hale getirilmeleri, sokaklara topların, tankların yerleştirilmesi, iktidarın iddia ettiği gibi sorunun sadece 'hendek' olmadığını; asıl niyetlerinin Güneydoğu'dan Ortadoğu'ya uzanan büyük bir bölgenin savaş alanı haline getirmek olduğunu göstermektedir.

Tarihi eserlerin dahi tahrip edildiği bu süreçte, ardı ardına yapılan operasyonlarla elektriksiz, susuz kalan, açlık tehlikesiyle burun buruna gelen, evleri kurşunlanan, bombalanan, keskin nişancıların hedefi olan insanlarımızı çok daha büyük tehlikeler beklemektedir. Dünün 'Beyaz Toros'larının yerini bugün 'Siyah-Beyaz Ranger'lar almıştır. Tüm illerde yaygın gözaltı ve tutuklama operasyonlarıyla da AKP'nin savaş politikalarına karşı çıkan, mezhepçi/baskıcı/otoriter rejimlerini tesis etme doğrultusunda 'pürüz' olarak görülen emek ve demokrasi güçleri sindirilmeye çalışılmaktadırlar.

Biz emek ve meslek örgütleri olarak, duyduğumuz sorumluluk gereği, gidilen yolun, kan ve gözyaşlarının sel olup akacağı bir yol olduğunu; bu kirli savaşta çocukların, kadınların, yoksulların, işçilerin, emekçi halk kitlelerinin en ağır bedeller ödeyeceğini bir kez daha yineliyoruz.

AKAN KAN VE GÖZYAŞLARINI DURDURMANIN TEK ÇARESİ, HALKLARA KARŞI AÇILAN BU SAVAŞI DERHAL DURDURMAKTIR

Bu çağrımıza AKP hükümetinin olumlu karşılık vereceğini beklemiyoruz. Zira onlar savaş istiyor. Karşılık vermesi gerekenler, iktidarın, sermayenin, ırkçı milliyetçilerin çıkar sağladığı bu savaşa evlatlarını feda etmek zorunda bırakılacak olanlardır. Çözüm, Türkiye'nin gerçek bir demokrasiye kavuşmasıdır.

Onlarca ilçede başlatılıp tüm ülkeye yaymaya çalıştıkları savaş politikalarına karşı emek ve demokrasi güçlerinin daha etkin ve yaygın eylem ve etkinlikler gerçekleştirmesi ortak geleceğimiz ve bir arada yaşam zemininin ortadan kalkmaması için oldukça önemlidir. Bütün emek ve demokrasi güçlerini savaşa karşı kardeşliği ve barışı inşa etmek için alanlarda yan yana olmaya davet ediyoruz."

Açıklama sonrsıa 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı. Oturma eyleminden sonra grup dağıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Nusaybin'de 'Savaşa Hayır' yürüyüşü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER