Nusaybin'de yasağa karşı protestolar sürüyor, esnaf 2 gündür kepenk açmadı


Mardin'in Nusaybin İlçe Kaymakamlığı tarafından 2 gündür 4 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağına karşı kentte tepkiler sürüyor. Yasağın olmadığı mahallelerde esnaf yasağa tepki göstererek, 2 gündür kepenk açmadı.

Nusaybin DBP ilçe binası önünde bir araya gelen kalabalık grup, aralarından DBP Nusaybin Eş Başkanı Celal Ata, Zeynep Algan, Nusaybin Belediye Eş Başkanı Cengiz Kok, Eski Belediye Eş Başkanı Sara Kaya, Meclis üyeleri ve HDP yöneticilerinin de olduğu grup, DBP ilçe binası önünde bir araya geldi.

Buradan yürüyüşe geçen kitle, Üçyol ve Midyat yolu caddesinden yaklaşık 3 kilometre yürüyerek Newroz Meydanı'na geldi. Bu sırasında çok sayıda zırhlı araç, yasağın konulduğu 4 mahalle girişi olan Ahmet Kaya köprüsü yolunu geçişe kapattı.
Kitle adına Newroz Meydanı'nda açıklama yapan DBP Nusaybin İlçe Eş Başkanı Celal Ata, Nusaybin'de uygulanan sokağa çıkma yasağı kararını kınadıklarını söyledi.
Ata, şöyle konuştu: "AKP hükümetini kınıyoruz. 14 günden sonra şimdi de 3 gündür üzerimizdeki baskı uygulanıyor. Baskı altındaki 4 mahallemize destek veriyoruz. Halkımıza 4 mahalleye sahip çıkması konusunda çağrıda bulunuyoruz. AKP güçleri ağır silahlarla ve tüm güçleriyle halkımıza saldırıyor. Nusaybin'e sahip çıkmaları için tüm Mardin halkımıza çağrıda bulunuyoruz."

Açıklamadan sonra kitle Newroz Meydanı'nda 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.protestolar-suruyor-esnaf-2-gundur-kepenk-acmadi-1951744.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Nusaybin'de yasağa karşı protestolar sürüyor, esnaf... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER