Obeziteyi önlemek için öğrencilere bisiklet dağıtıldı

Obeziteyi önlemek için öğrencilere bisiklet dağıtıldı

Çankırı Valiliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 'Türkiye SağlıkBeslenme ve Hareketli Hayat Programı' projesi kapsamında 55 öğrenciye bisikletleri teslim edildi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen bisiklet teslim törenine Vali Vahdettin Özcan, Vali Yardımcısı Meral Demirbaş, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Muhammed Safa Acehan, İl Milli Müdürü Yusuf Yazıcı, daire amirleri, Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Muhammed Safa Acehan, "Dünya üzerinde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler başta olmak üzere önemli bir sağlık sorunu halini alan obezite, sanayinin gelişmesiyle birlikte artan gıda ulaşılırlığı ve hareketsiz yaşantı nedeniyle hızla yayılmaktadır. Bu hedefi hayata geçirmek için en iyi alternatifler, vatandaşların yürümelerini ve bisiklet kullanmalarını teşvik etmektir. Yürüyüş yollarının arttırılması, yaya yollarının genişletilmesinin yanında bisikletin de alternatif bir ulaşım aracı olarak topluma sunulması gerekir. Bunu başaran ülkelerde obezitenin çok daha az görüldüğü ve beklenen yaşam süresinin yüksek olduğu bilinmektedir." dedi.

Vali Özcan, Halk Sağlığı Müdürü Muhammed Safa Acehan ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı tarafından protokol imzalanarak öğrencilere bisikletleri teslim edildi.
Obeziteyi-onlemek-icin-ogrencilere-bisiklet-dagitildi-1897940.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Obeziteyi önlemek için öğrencilere bisiklet dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER