Oğan: Kurultay salonunu çok adayla gireceğiz, tek genel başkanla çıkacağız


MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, mayıs ayı içerisinde MHP'de kongrenin gerçekleşeceğini söyledi. Mahkemenin bugün adaletli bir karar verdiğini belirten Oğan, "Mahkeme çağrı heyetimize görev verilmiştir. Allah nasip ederse 3 Mayıs Türkçülük Bayramı'nı takip eden hafta içinde inşallah kurultayımızı toplayacağız. Ne olursa olsun biz kurultay salonunu çok adayla gireceğiz ama tek bir genel başkanla çıkacağız. Hiç kimse ülkücü hareketi bölmek parçalamak gibi bir beklenti içinde olmasın." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, Milliyetçi Hareket Partisi'nin olağanüstü kurultay sürecine ilişkin davanın sonucunu değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi.

Türk milliyetçiliği hareketinin önünü açacak mahkeme kararının müspet neticelendiğini vurgulayan Oğan, "Öncelikle partimizi, camiamıza ve ülkemize hayırlı olsun. Gönül isterdi ki, bu karar mahkeme kararı ile değil, gönül isterdik ki 548 delegenin imzası ile huzura getirilen kongre talebi genel başkanın isteği ve onayı ile işleme konulmasını. Ama genel başkan bunu işleme koymadı ve bize mahkeme kapılarını gösterdi." ifadelerini kullandı.

Mahkemenin bugün adaletli bir karar verdiğini anlatan Oğan, "Mahkemeyi baskı alma girişimleri netice vermedi ve Türk adaletine olan güvenimiz tecelli etti. Çağrı heyetimize görev verilmiştir. Heyet kararı ve gerekçeli kararı alır almaz bir an önce kurultayın toplanması için işleme başlayacak, bir an önce listeler çıkarılacak ve salonlar tutulacaktır. Allah nasip ederse 3 Mayıs Türkçülük Bayramı'nı takip eden hafta içinde inşallah kurultayımızı toplayacağız." diye konuştu.

Genel merkezin bu işi yapmadığını ve mahkeme kararı ile bu işin olduğunu söyleyen Oğan, şunları kaydetti: "Bu işi engellemek için 'temyize gideceğiz, Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz' gibi gerekçelerde daha fazla gerekçelerle bu hareketin önünü tıkamayın, ülkücü hareketi engellemeyiniz. Ülkücü hareket kurultay istiyor ve ülkücü hareket kurultayını gerçekleştirecektir. Allah nasip ederse bir ay içinde kurultayımızı gerçekleştireceğiz ve ondan sonra iktidar yürüyüşünü başlatacağız."

Oğan, üst kurul delegeleri ve milletvekillerinin yanı sıra yanlarında Başbuğ Alparslan Türkeş'in kendilerine emaneti olan Çağrı Türkeş hanımefendinin destek için geldiğini belirtti.

Çağrı Türkeş ise "Partimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Genel başkanımızın bu karara uymasını bekliyoruz. İnşaallah bir problem çıkarmadan bu şekilde hallolur hepimize hayırlı olsun." dedi.

Bir gazetecinin, 'Sizin belirlediğiniz tarih 9-10 Mayıs mı?' sorusuna Oğan, "3 Mayıs'ı takip eden hafta sonu kurultay için gerekli işlemleri yapmak için yeterli bir süre. Askı, salon tutulması, delegelerin davet edilmesi 1 aya tekabül ediyor. İnşallah mayıs ayı içinde MHP kurultayını toplayacaktır." cevabını verdi.

Başka bir gazetecinin, 'Genel merkez temyize giderse nasıl bir yol izleyeceksiniz?' sorusuna Oğan, "Temyiz bu kararın uygulanmasını harekete geçilmesini engellemiyor. Genel merkez temyize de gidebilir ancak bu kurultay sürecini kesintiye uğratmaz. Çağrı heyetinin görevi o anlamda temyizden bağımsız olarak devam edecek. Tebligatı alır almaz işlemler başlayacak." ifadelerini kullandı.

'Yargıtay'dan yürürlüğünün durdurulması konusunda bir karar çıkması halinde ne yapacaksınız?' sorusuna karşılık Oğan, şunları kaydetti: "Yargıtay'ın yürütmeyi durdurmak için bir gerekçesi olması lazım. MHP'nin bütün toplam kurultay delegelerinin yarısı 'biz kurultay istiyoruz' diyor. Yargıtay, ülkücü iradenin kurultay talebini ne diye engelleyecektir. Mahkemenin yetkisizlik talebi o anlamda kabul görmemiştir. Mahkeme kararını verdi. Daha önce Koray Aydın'ın benzer bir davası söz konusuydu. Bu çerçevede Yargıtay daha önce bir karar vermiş durumdadır. Bu sürece ciddi hazırlandık. Hukuki açıdan hiçbir açık bırakmayacak şekilde hazırlandık. Ülkücü milliyetçi avukatlarımızın hazırladığı bu süreç içinde hukuka uygun karar alınıyor, Yargıtay'ın içtihatlarına uygun kararlar alınıyor. Biz patrikhane avukatlarından görüş filan istemedik."

'Şu anda 4'ü bulan aday var. Olağanüstü kurultaya herkes kendi yolunda mı gidecek?' sorusuna Oğan, "MHP'nin o anlamda bir yarışmaya, demokratik bir yarışa sahne olacağını tahmin ediyoruz. Aday olmak her arkadaşımızın hakkıdır. Ancak birleşmeler ikinci, üçüncü turda olacak. tüzüğe göre ilk turda altı yüz küsur oya ihtiyaç var, ikinci tur birinci turun benzer bir şekli olacak. Üçüncü turdu en çok oyu alan kazanacak. Birleşmeler muhakkak olacaktır ama asıl birleşmeyi delege kurultay salonunda yapacaktır. Devlet Bey'in kazandığı 1997 seçiminde de benzer bir şekilde olmuştu. Biz ülkücü iradeye güveniyoruz. Bu yarışa hazırlandık, bu yarışın neticesinde de Allah nasip ederse kurultaydan başarı ile çıkacağımıza inanıyoruz." diye cevap verdi.

'Bu karardan sonra genel başkandan bir randevu talebiniz olur mu?' sorusu üzerine Oğan, şunları söyledi: "Genel başkanın bu çerçevede bir randevu talebinden ziyade bizim büyüğümüzdür, Devlet abimizdir. Devlet abinin bizi bütün adayları çağırıp sükûnetle, suhuletle bir kongrenin yapılması için bir danışma mekanizmasını oluşturmasını bekliyoruz. Genel merkezimizde böyle bir çağrı genel başkandan böyle bir çağrı geldiğinde seve seve bunu kabul edecek ve kurultayımızı hep beraber gerçekleştireceğiz.

Ne olursa olsun biz kurultay salonunu çok adayla gireceğiz ama tek bir genel başkanla çıkacağız. Hiç kimse ülkücü hareketi bölmek parçalamak gibi bir beklenti içinde olmasın. Kurultayımızda bir kavga dövüş asla olmayacak. Ülkücü harekete yakışır bir kurultayı yapacağız. Bundan sonra iktidar yürüyüşü için hazırlıklara başlayacağız." CİHAN
<< Önceki Haber Oğan: Kurultay salonunu çok adayla gireceğiz, tek genel... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER