AKP'li belediye yurdu kapatıp öğrencileri sokağa attı

Sakarya'da hizmet veren Özel Bedir Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu AKP'li belediyenin zabıtaları tarafından mühürlendi. Öğrenciler eğitime devam ederken eşyalarıyla birlikte dışarı çıkarıldı. Yurt yöneticileri ve mağdur edilen öğrenciler akıl almaz uygulamaya tepki gösterdiler.

AKP'li belediye yurdu kapatıp öğrencileri sokağa attı

Sakarya'nın Serdivan ilçesindeki özel bir öğrenci yurdu, AKP'li belediyenin zabıta ekiplerince mühürlenerek kapatıldı. 102 öğrencinin bulunduğu yurdun boşaltılması için süre tanınmadı. Dışarıda kalan öğrencilerin büyük bir bölümü eşyalarını dahi alamadı. 



Yurdun avukatı kapatma işleminin hukuksuz olduğunu belirterek, konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi. Yurt müdürü ise öğrencilerin hukuksuz bir kararla mağdur edildiğini anlattı.



Mağdur edildiklerini anlatan öğrenciler ise sınav döneminin yaklaştığını böyle bir uygulamanın çok yanlış olduğunu ifade ettiler.



Belediye görevlilerinin kapatma işleminin uygulanacağını ifade etmesi üzerine avukat ve yurt yetkilileri, yurdun boşaltılması için süre verilmesini talep etti.


Ancak süre verilmemesi üzerine öğrencilerin bir kısmı eşyalarını toplamak zorunda kaldı. Okulda olan ve mühürleme işleminden haberi dahi olmayan öğrencilerin eşyalarını almalarına dahi fırsat verilmeden okul mühürlendi. 102 öğrenci okulun devam ettiği bir dönemde dışarıda kaldı.

Öğrencilerin sınav dönemlerinin başladığı şu günlerde zorla dışarı atılmaları büyük tepkiye sebep oldu.
<< Önceki Haber AKP'li belediye yurdu kapatıp öğrencileri sokağa attı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER