Öğrenciler, en güzel hücre modelini yapmak için yarıştı


Adana Özel Burç Çukurova Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri derste öğrenmiş oldukları bilgilerle birbirinden ilginç malzemelerle hücre modeli yaptı. Yaptıkları hücre modelleri ile yarışan Burçlu öğrenciler, sürpriz hediyeler ile ödüllendirilirken, ortaya renkli görüntüler çıktı.

Derslerde verilen bilgilerin yapılan uygulamalarda pekiştirilmesi amacıyla Fen Bilimleri Zümresi tarafından 6. sınıf öğrencileri arasında 'Hücre Modeli Yarışması' düzenlendi. Fen Bilgisi dersinde öğrenmiş oldukları hücre konusunu uygulama ve pratiğe döken Burçlu öğrenciler, birbirinden ilginç malzemeler ile hücre modeli tasarladı.

Burçlu öğrencilerin yapmış oldukları hücre modelleri 'sunum', 'görsellik' ve 'orijinallik' kategorilerinde değerlendirilirken, yarışmada oldukça renkli görüntüler yaşandı. Yapmış oldukları hücre modellerini jüri üyelerine anlatan öğrenciler, hücreler konusunda sahip oldukları bilgilerle jüri üyelerini dahi şaşırttı. Jüri üyeleri yarışmaya katılan öğrencilerin büyük bir bölümüne yapmış oldukları sunum ve ilginç hücre modellerine tam puan vermek zorunda kalınca, dereceye girenleri belirlemek daha zor oldu. Jüri üyeleri, seçim yapmakta zorlanırken, dereceye giren öğrenciler sürpriz hediyelerle ödüllendirildi.

6. sınıf öğrencilerinin birbirinden ilginç malzemelerle yapmış olduğu hücre modellerinin kendisini de çok şaşırttığını belirten Özel Burç Çukurova İlk ve Ortaokulu Müdürü İlhami Kara, öğrencileriyle gurur duyduğunu söyledi. Uygulamalı eğitimin önemine dikkat çeken Kara, derslerde verilen eğitimi pratiğe dökerek, sosyal aktivitelerle desteklediklerini kaydetti. Teorikte verilen dersleri yapılan pratiklerle pekiştirerek adeta öğrencilerin hafızalarına kazıdıklarını vurgulayan İlhami Kara, "Okul olarak öğrencilerimize derslerde verilen eğitimle yetinmiyor, öğrencilerimizi unutulmayacak bilgilerle donatıyoruz. Çünkü biliyoruz ki; tekrar edilmeyen yada uygulaması yapılmayan her bilgi, kısa bir süre sonra unutulacaktır. Bu nedenle ders konularına uygun sosyal aktivitelere büyük önem verirken, öğrencilerimizin de yapmış olduğu çalışmalar ve göstermiş oldukları ilgi ve alaka bizleri kelimelerle anlatılamayacak kadar çok mutlu ediyor." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Öğrenciler, en güzel hücre modelini yapmak için yarıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER