Öğrenciler Kimse Yok mu Derneği'ni ziyaret etti


KAHRAMANMARAŞ (CİHAN)- Kahramanmaraş'ta, Özel Kahramankent Ortaokulu öğrencileri, Kimse Yok mu Derneği'ni ziyaret ederek faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Kimse Yok mu Derneği Kahramanmaraş Şubesi'ni ziyaret eden Özle Kahramankent Ortaokulu öğrencileri, israf ve yardımlaşma konularında bilinçlendirildi. Şube Müdürü İlhan İlhan'ın hazır bulunduğu ziyarette öğrencilere, derneğin yurt içi ve yurt dışındaki faaliyetleri hakkında sunum eşliğinde bilgi verildi.

Kimse Yok mu Kahramanmaraş Şubesi Müdürü İlhan İlhan, bir haftada 250 öğrencinin derneği ziyaret ettiğini belirtti.
Derneğin Türkiye ve dünya çapında yürüttüğü faaliyetleriyle ilgili öğrencilere bilgi aktaran İlhan, Filistin'in en çok yardım yapılan ülkelerin başında geldiğini ifade etti. Gazze'ye 11 milyon 245 bin TL'lik yardım yapıldığını anımsatan İlhan, Batı Şeria'ya 10 milyon liralık yetimhane yapılmasının planlandığını belirtti.

Kahramanmaraş'ta 3 bin 280 gönüllüyle 35 bin kişiye yardım ulaştırdıklarını dile getiren İlhan şöyle konuştu: "Kahramanmaraş'ta 3 bin 280 gönüllümüz var, insanlar şunu bilmiyor; en çok yardım yapılan 10 ülkeden bir tanesi Filistin, şu ana kadar 11 milyon 245 bin TL'lik Gazze'de yardımlar yapılmış. Bu yardımlar şu anda tabi dışarıda çok fazla görünmüyor. Kudüs'te Kimse Yok Mu'nun temsilciliği var, 2013'den beri faaliyette. Sadece 2014 yılında 3 milyon TL'lik yardım yapıldı. 2006 yılından beri biz oradayız. Hedefimizde 10 bin çocuğun faydalanabileceği 10 milyon TL'lik yetimhane Filistin Batı Şeria'da yapılması planlanıyor. Çad'da su kuyularıyla ilgili sevindirici gelişmeler oldu, 2 bin tane kız çocuğu açılan su kuyuları nedeniyle su taşımadan kurtulmuş oldular. Dolayısıyla okula başlayacaklar, o kızları da okula nasıl gönderebiliriz bu çalışmanın gayreti içerisindeyiz. Açılan su kuyuları orada belki kız çocuklarının hayatlarının kurtulmasına vesile olacak. Derneğimizin baktığı 50 ülkede 62 bin tane yetimimiz var, 2015 yılı sonunda Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre 400 milyon yetim olacağı tahmin ediliyor. Bu yetimlere de kucak açmanın yollarını arıyoruz."

CİHAN
<< Önceki Haber Öğrenciler Kimse Yok mu Derneği'ni ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER