Öğrenciler YÖK'ü protesto etti


İstanbul Üniversitesi'nde bir grup öğrenci YÖKprotesto etti. YÖK'ün iktidar politikalarının kurbanı haline getirilmesi amacıyla kurulduğu belirten öğrenciler, iktidarın ise YÖK'ü kaldırmak bir yana üniversitelerin kontrolünü ellerine aldığını söyledi.

YÖK protestosunda polisin müdahalesiyle karşılaşan öğrenciler daha sonra İstanbul Üniversitesi'nin ana kapısı önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. "'Gençlik yıkılmayacak, saray da YÖK de yıkılacak' yazılı pankart açan öğrenciler adına basın açıklaması okundu. Açıklamada YÖK'ün faşizan politikaların eseri olduğu belirtilerek "12 Eylül darbesinin devamcısı AKP ise eski seçim vaatlerinde belirttiği YÖK'ün kaldırılması bir yana YÖK'ü üniversitelerde baskıcı rejiminin ileri karakolu haline getirerek üniversitelerin kontrolünü kaçak sarayın elinin altına koymuştur." denildi.

Saray ve YÖK eliyle üniversitelerin bilim merkezi olmaktan çıkarıldığı savunularak sermayenin rant merkezlerine dönüştürüldüğü belirtildi. Açıklamada ayrıca "Akademideki yandaş kadrolaşma ile bilimsel nitelikten uzak eğitim politikaları bizlere dayatılırken en ufak itirazımızda yine saray ve YÖK'ün temsilcileri rektörler üstümüze polis ve özel güvenlikleri salmakta, soruşturma ve uzaklaştırmalarla bizleri sindirmeye çalışmaktadır." denildi.
Açıklamanın ardından öğrenciler fakültelerine geri döndü.

CİHAN
<< Önceki Haber Öğrenciler YÖK'ü protesto etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER