Öğretmenler adil ek ders göstergesi talep ediyor


Aktif Eğitimciler Sendikası Sakarya İl Temsilcisi Muhsin Topçi, ek ders ücretlerinde artış ve adil ek gösterge talep ettiklerini söyledi.

Topçi, ülkenin geleceği adına önemli görevlerden birini ifa eden öğretmenlerin, ne yazık ki maddi gelir ve özlük hakları konusunda adaletsiz uygulamalar yüzünden mağdur olduklarını belirtti. Öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi için ek göstergelerinin 3 bin 600'e, yerinde sayan ek ders ücretlerinde yüzde 100 oranında artış yapılması gerektiğini ifade eden MuhsinTopçi, şunları kaydetti: "Ülkemizde eğitim alanında çalışanlar, OECD ülkelerindeki eğitim çalışanlarına göre daha fazla çalışmalarına rağmen onlardan daha düşük ücret almaktadırlar. Öğretmenlerin ve diğer eğitim çalışanlarının mesleki motivasyonları, toplumdaki saygınlık ve mesleki verimliliklerinin artırılması için özlük haklarında iyileştirme yapılması gerekmektedir."

Yıllardan beri süregelen öğretmen maaşlarındaki erimenin, ek derse yapılacak yüzde 100'lük artışla bile tam olarak giderilemeyeceğine işaret eden Aktif Eğitimciler Sendikası Sakarya İl Temsilcisi, 2005 yılında eski Milli Eğitim Bakanı'nın ek dersin 3,5 TL'den 10 TL'ye çıkarılması gerektiğini söylediğini hatırlattı. Bunu gerekçeli olarak Maliye Bakanlığı'na sunulduğunu dile getiren Muhsin Topçi, "Aradan geçen 11 yılda ülkemizin ne denli büyüdüğü, ekonomisinin ne kadar iyi olduğu, kişi başına düşen milli gelirin ne kadar arttığı her ortamda dillendirilirken, bizim ek derse sayın eski bakanımız gibi yüzde 250 değil sadece yüzde 100 zam istememiz gayet normal değil midir?" diye sordu.

Öğretmeni mutlu olmayan bir milletin sağlıklı gelişmesi ve üretmesinin mümkün olamayacağını vurgulayan Topçi, sendika olarak Devlet Memurları Kanunu'na ekli (I) sayılı Ek Gösterge Cetvelinin '4- Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı' bölümünün (b) bendinin değiştirilmesine önerdi. Aktif Eğitimciler Sendikası Sakarya İl Temsilcisi, sözlerini şöyle tamamladı: "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 176. maddesindeki gösterge rakamlarının gündüz için 280, gece ve hafta sonu için 300 olarak değiştirilmesini istiyoruz. Ek dersler ile ilgili düzenleme yapılırken toplam ek dersleri için yüksek lisans yapanlara yüzde 25, doktora yapanlara yüzde 40 ek dersleri zamlı ödenmelidir." CİHAN
<< Önceki Haber Öğretmenler adil ek ders göstergesi talep ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER