Ogün Samast, İstanbul'a naklini istedi


Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katili Ogün Samast, davanın duruşmalarına katılmak istediğini belirterek bu nedenle İstanbul'da ki bir cezaevine naklinin yapılmasını istedi.

Kocaeli Cezaevi'nde bulunan Ogün Samast, örgüt yönünden devam eden yargılamanın yapıldığı İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe gönderdi. Samast, duruşmalara katılmak istediğini belirterek bu nedenle İstanbul'da ki bir cezaevine naklinin yapılmasını talep etti.

Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, Samast'ın cinayet nedeniyle İstanbul 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2011 yılı Temmuz ayında 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldığını hatırlattı. Aynı mahkemede örgüt yönünden yargılanmasına devam edilen Samast'ın 2011 yılından itibaren duruşmalara katılmadığını belirtti. Samast'ın bu davasının İstanbul 5.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ana dava ile birleşmesinden sonra da Samast'ın mahkemeye gelmediğini ifade eden Bakırcıoğlu, cinayetle ilgili kamu görevlileri hakkındaki soruşturma kapsamında ise 5 Aralık 2014 ve 23 Ocak 2015 tarihlerinde iki kez tanık olarak ifade verdiğini hatırlattı. Bakırcıoğlu, Samast'ın kamu görevlileri hakkında iddianame düzenlenmesi üzerine bu tutumunu değiştirdiğini ve duruşmalara katılmak istediğini savundu.

CİHAN
<< Önceki Haber Ogün Samast, İstanbul'a naklini istedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER