Okçulukta ilk Türk Dünya şampiyonuna ödül

Okçulukta ilk Türk Dünya şampiyonuna ödül

İzmir'in Karşıyaka Belediyesi, Meksika'daki Dünya kupası finallerinden şampiyon olarak dönen Karşıyaka Belediyesporlu milli okçu Demir Elmaağaçlı'ya, 10 bin lira para ödülü verdi. Belediye meclisi toplantısında Demir'in ödülünü takdim eden Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, "İstiklâl Marşımız'ı dünyaya duyuran, Türk bayrağımızı göndere çektiren milli gururumuz Demir'e teşekkür ediyoruz." dedi.

Başkan Akpınar, yaptığı açıklamada, "Karşıyakamız'ı sporun başkenti haline getirme misyonumuz doğrultusunda ilk günden bu yana alternatif sporları geliştirmek için çalıştık, çok büyük desteklerde bulunduk. Yeni branşlar açarak, genç ve yetenekli sporcuları bünyemize aldık. Bu branşlardan biri de okçuluk. Geçen sene okçumuz Ecem Cansu Coşkun, Dünya Okçuluk Federasyonu tarafından 'Yılın Sporcusu' olarak aday gösterildi ve ilk beş içinde yer aldı. Aynı şekilde Demir de Avrupa'da önemli dereceler kazandı, Karşıyaka Belediyespor'u başarıyla temsil etti. En önemlisi de ilk Dünya şampiyonu olarak Türk bayrağımızı göndere çektirdi, İstiklâl Marşımız'ı okuttu. Türk milli takımının, Türkiye'nin gururu olan Demir'i yürekten kutluyoruz." şeklinde konuştu.

Demir Elmaağaçlı ise, "En başta Karşıyaka Belediye Başkanım olmak üzere tüm meclis üyelerine, beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Vatanıma hayırlı olsun." dedi.

OKÇULUKTA İLK TÜRK DÜNYA ŞAMPİYONU

Karşıyaka Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü forması giyen 25 yaşındaki milli okçu Demir Elmaağaçlı, 24 Ekim 2015'te Mexico City'de yapılan Dünya Okçuluk Kupası finallerinde, erkekler makaralı yay kategorisinde en iyi yedi okçuyla mücadele etmişti. Hint rakibi Abhishek Verma'yı 145-143 yenerek Türkiye'ye turnuvadaki ilk altın madalyasını getiren Demir, okçulukta Dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk sporcu olarak da tarihe geçti. CİHAN
<< Önceki Haber Okçulukta ilk Türk Dünya şampiyonuna ödül Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER