Ölü bombacıyı yakalayan İçişleri Bakanını kutluyorum!


Meclis gündemi Sultanahmet saldırısı
Ölü bombacıyı yakalayan İçişleri Bakanını kutluyorum!
İçişleri Bakanı rekora koşuyor!
İSA YAZAR; ANKARA
10 kişinin hayatını kaybettiği İstanbul Sultanahmet'teki terör saldırısı, Meclis Genel Kurulu'nun da gündemindeydi. Milletvekilleri terör saldırısını kınarken hükümete yönelik sert eleştiriler peş peşe sıralandı. CHP İzmir Milletvekili Atilla Serter, "Ölü bombacıyı yakalayan İçişleri Bakanını da huzurunuzda kutluyorum. " ifadelerini kullandı. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise İçişleri Bakanı Efkan Ala döneminde terör saldırılarında kayıp rekoru kırıldığını belirterek İçişleri Bakanı ile Başbakan'a istifa çağrısında bulundu.
Genel Kurul'u açan TBMM Başkanvekili Akif Hamza Çebi, Türkiye'nin PKK terörünün ardından IŞID terörüyle karşı karşıya olduğun belirterek dayanışma çağrısı yaptı. HDP Gurup Başkanvekili İdris Balüken, "Cumhurbaşkanının ve hükûmet yetkililerinin yapmış olduğu açıklamalar bile, hâlâ bu saldırıyı yapan odakların ismini zikretme noktasında AKP Hükûmetinin aynı utangaç tavrı göstermeye devam ettiğini ortaya koyuyor." dedi.
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök yayın yasağın eleştirerek, "Dünya Sultanahmet'te meydana gelen bu patlamayı yabancı basından takip ederken Türkiye'de meydana gelen bu olayı Türkiye kamuoyu ne yazık ki takip edemiyor çünkü yayın yasağı var. İçişleri Bakanının derhâl bu konuyla ilgili Meclisimizi ve kamuoyunu bilgilendirmesi gerekir. Biz yıllardan beri söylüyoruz, bir IŞİD gerçeği var. "Türkiye'de IŞİD var." denildiği zaman, "Orta Doğu politikasına, IŞİD'e, terör örgütüne dikkat edilsin." denildiği zaman, şimdiki Başbakanın "Bunlar daha genç çocuklar, heyecanlı çocuklar." dediği IŞİD terörünün, Türkiye'yi, 10 Ekimde Ankara'da, daha önce Suruç'ta ve şimdi Sultanahmet'te nasıl vurduğu belli olmuştur. " ifadelerini kullandı.
CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin ise, "Ankara katliamı sonrasında IŞİD terör ve tehlikesinin tüm yönleriyle Mecliste araştırılması için önerge verdik, yine reddedildi. Bu konular Mecliste araştırılmasın diyenlere sesleniyorum: Vicdanlarınız rahat mı?" dedi.
İçişleri Bakanı rekora koşuyor
CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da "Türkiye turizminin kalbi Sultanahmet'te en az 10 kişinin öldüğü bombalamayla bir kez daha ortaya çıktı ki devlet birinci görevi olan, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruyamamaktadır. Bu yüzden, Başbakan İçişleri Bakanını derhâl görevden almalıdır. Almaya gücü yetmiyorsa Başbakanın kendisi istifa etmelidir. İçişleri Bakanının ölümlü terör olayları rekoru kırmaya çalışmak üzere görevde kalması kabul edilemez. Rakamlar gösteriyor ki her türlü devlet imkânına rağmen İçişleri Bakanı acz içindedir. Son dönemlerde yüzlerce asker, polis şehit oldu. Sultanahmet'te bir yıl arayla ikinci bombalı saldırıda onlarca ölü var. Başkentin kalbinde barış mitinginde 103 kişi öldü. 11 Mayıs 2013'te Reyhanlı'da 52 ölü var. 22 Temmuz 2013'te Suruç'ta 34 genç öldü. Güneydoğuda son üç aydaki ölü sayısı bilinmiyor. Soruyorum: İçişleri Bakanının görevden alınması için kaç kişinin ölmesi gerekiyor?" diye konuştu.
MHP, aydınlara Erdoğan'ın sözleriyle yüklendi
Bir gurup öğretim üyesinin "Barış İçin Akademisyenler" ismiyle birleşerek Güneydoğu'daki olaylara ilişkin bir açıklama yayınlamasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından MHP'den de sert tepki geldi. Meclis Genel Kurulu'nda konuşan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, aydınlara, Erdoğan'la benzer ifadeleri kullanarak yüklendi. Vural, "1.128 sözde akademisyen müsveddesi maalesef bir ihanet bildirisi yayınlamıştır. Yeni bir aydın ihanetiyle karşı karşıyayız. Dolayısıyla, maalesef bu iradeyi kullananlar, bu bildiriyi ortaya koyanlar devletimizi ve milletimizi arkadan hançerlemektedir. Türkiye Cumhuriyeti'ni ağır silahlarla saldırmakla suçlayanlar "Bu, kasıtlı ve planlı kıyım." diyerek yabancıların ülkemize müdahale etmesini isteyenler ancak karanlık güçlerdir; bunların aydınlıkla alakaları yoktur. Devletin ve milletin paralarıyla, vergileriyle maaş alanların bugün terörü meşrulaştıran, devleti suçlayan girişimleri aynı zamanda hukuk devletini ve demokrasiyi de dikkate almadıklarını ortaya koyuyor. PKK terör örgütünü, bölücü örgütleri, terör örgütlerini görmeyenlerin, devletin terörle mücadelesini katliam ve bilinçli sürgün politikası olarak nitelendirmesi kabul edilemez. " ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Ölü bombacıyı yakalayan İçişleri Bakanını kutluyorum! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER