Ölüme terk edilen komiser babası yürekleri dağladı!

Silivri Cezaevi’nde göz göre göre ölüme terk edilen Komiser Ahmet Özdil’in ailesi isyan etti. Baba Mustafa Özdil’in ‘yerine ben yatayım’ sözleri yürekleri dağladı.

Ölüme terk edilen komiser babası yürekleri dağladı!

Silivri Cezaevi’nde ileri derecede böbrek rahatsızlığı olan ve doktorların ‘Acil ameliyat edilmeli’ dediği tutuklu komiser Ahmet Özdil'e yapılan işkence gibi muamele ailesini isyan ettirdi. Böbreklerindeki taş nedeniyle doktorların “derhal ameliyatla müdahale edilmeli. 4 haftayı geçerse geri dönüşü olmayan hasarlar bırakır” teşhisine rağmen Özdil 2 ayda 7 hastane dolaştırıldı. Son olarak ameliyat için Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen Özdil, ‘mahkum koğuşu tadilatta’ bahanesi ile geriye gönderildi. Ancak daha sonra çıkan haberlerde mahkum koğuşunun tadilatta olmadığı fotoğraflarla belgelendi.
 
'NE İSTİYORSANIZ VERELİM!'
 
Önceki gün açık görüşte Özdil’i ziyaret eden ailesi, çocuklarını ameliyat ettirebilmenin yollarını aradıklarını söyledi. Çaresiz şekilde oradan oraya koşturduklarını anlatan baba Mustafa Özdil’in “Hastaneler ve cezaevi birbirine top atıp duruyor. Diyorum ki, bize verin biz ameliyat ettirelim. Kaçacak diyorsanız, yerine rehine olarak ben gireyim cezaevine. Olmazsa 50 bin-100 bin kefalet verelim, ne istiyorsanız. Yeter ki oğlumu ameliyat ettirin!” sözleri yürekleri dağladı.
 
Kalp rahatsızlığı olan ve stresten kollarının uyuştuğunu söyleyen baba Özdil, oğlunu sağlığına kavuşturana kadar elinden geleni yapacağını da sözlerine ekledi.
 
Anne Ayşe Özdil ise gözyaşları içerisinde çaresizliğini şu sözlerle ifade etti: “Sağlıkla oyun olur mu? Böyle zulüm yok. Benim oğlum ne yaptı size? Çok kilo vermiş, su bile içemiyor yavrum”
 
Eşinin çok zayıfladığını söyleyen Havva Özdil ise “Bir şey yiyemiyor, su da içemiyor. Her gün anca bir bardak su içebiliyor. Böbrekleri çalışmıyor çünkü. Istırabı büyük, geceleri ağrıdan uyuyamıyor. İstifra ediyor, arkadaşları yardımcı oluyor” sözleriyle Ahmet Özdil’in durumunu anlattı.

ZULÜM MECLİSE TAŞINDI

CHP milletvekili Mahmut Tanal, Komiser Özdil’in durumuyla ilgili, Adalet Bakanı Kenan İpek tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM’ye soru önergesi verdi. Tanal, Özdil'in yapılmayan tedavisi yüzünden yaşanabilecek ölümden kimin sorumlu olacağını sordu. Tanal, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: "Hastane tadilatta olmadığı halde tadilatta denmiş. Bu resmen hakikate aykırı beyanda bulunmaktır. Yalan söylemektir. Aile bu konuda suç duyurusunda  bulunmalı" 

MİLLET GAZETESİ

<< Önceki Haber Ölüme terk edilen komiser babası yürekleri dağladı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER