Operasyonda öldürülen Dilan Kortak'ın babası: Kızım infaz edildi!


Sancaktepe'de polis baskınında öldürülen Dilan Kortak'ın otopsi işlemleri tamamlandı. Kortak'ın cenazesi İzmir'e götürüldü. Çatışma olmadığını söyleyen Baba Kortak, kızının infaz edildiğini savundu.

Sancaktepe'de dün akşam yaşanan olayda ölen Dilan Kortak'ın cenazesi sabah saatlerinde otopsi için Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Cenazeyi almak için Adli Tıp Kurumu'na gelen baba İbrahim Kortak, "Kızımın infaz edildiğine inanıyorum. Evde tek başınaydı. Çatışma yoktur. Kızımın tek başına evde infaz edildiğini söylüyorum. Görgü tanıkları öyle söylüyor." diye konuştu.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ise, "Bizler ne olursa olsun insanlarımızın yargısız infazlara, katliamlara, tacizlere, vahşiliklere kurban vermemek için dayanışmamızı, sesimizi, adalet taleplerimizi, takibimizi daha güçlü şekilde yapacağız. Bu adaletsizliklerin gerçeklerini halkımızın önüne sereceğiz ve bunun hesabı sorulacak." ifadelerini kullandı.

Cenaze aracının çıktığı sırada bir grup slogan attı. Kortak'ın cenazesi defnedilmek üzere İzmir'e götürüldü.

Polis ekipleri ise Adli Tıp Kurumu önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. TOMA, zırhlı araçlar ve çevik kuvvet polisleri Adli Tıp Kurumu önünde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tedbir aldı. CİHAN
<< Önceki Haber Operasyonda öldürülen Dilan Kortak'ın babası: Kızım... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER