Oppermann 'panik ve korku yayan' CSU'yu eleştirdi


Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis Grubu Başkanı Thomas Opperamann, iktidar ortağı Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) partiyi sistematik olarak panik ve korkusu havası yaydığı için eleştirdi.

Opperamann, ikinci devlet kanalı ZDF'in 'Morgenmagazin' kuşağında yaptığı açıklamada Birlik (CDU/CSU) partilerinden Başbakan Angela Merkel'in mülteci politikalarına yönelik eleştirilerin sona erdirilmesini talep etti. "CSU'nun şimdi sistematik olarak panik ve histeri havası yaymasını tasvip etmiyorum." diyen Opperamann, Birlik partilerindeki kaosun sona erdirilmesi gerektiğini, bu gidişle mülteci krizinin hükümet krizine dönüşeceğini vurguladı.

SPD'nin kurmayı, iktidarda olanların söz ile değil icraatla öne çıkması gerektiğini ifade etti. Opperamann, özellikle Bakanlar Kurulu üyesi Federal Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt'i (CSU) açıktan Başbakan Merkel'e karşı çıkmasını ağır eleştirdi. Ancak Opperamann kendisi de mülteci politikasında değişiklikler yapılması gerektiğini dile getirmesi dikkat çekti. Günde yaklaşık 3 bin sığınmacının ülkeye geldiğini ifade eden Opperamann, Ocak ayında 60 bin sığınmacı geldiğini dile getirdi. Avrupa'nın dış sınırlarının güvenliği sağlanmasının bu sayıdaki azalışla doğru orantılı olacağı konusuna değinen Opperamann, önlemler alınmaması durumunda ulusal sınırlara geri dönüş tehlikesi güçleneceğinin altını çizdi. Opperamann, "Bu ise Avrupa'nın sonunun başlangıcı olabilir." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Oppermann 'panik ve korku yayan' CSU'yu eleştirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER