Oscar töreninde sunucunun ırkçılık mesajı geceye damga vurdu


Tüm dünyanın merakla beklediği sinema endüstrisinin en önemli ve en prestijli etkinliği olan Oscar ödülleri dün akşam düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Törene damga vuran sahne ise gecenin sunucusu Chris Rock'ın konuşmasında kullandığı ırkçılık göndermeleri oldu.

ABD'nin Los Angeles eyaletindeki Dolby Tiyatrosu'nda gerçekleşen gecenin sunuculuğunu üstlenen Chris Rock, konuşmasında Oscar ödüllerini "Beyaz insanların ödül töreni olarak da bildiğiniz tören başladı" ifadesiyle eleştirdi. Rock, "Eğer sunucuları da aday gösteriyor olsalardı ben bu işi bile alamazdım" diye konuştu.

"Bu 88'inci Oscar töreni siyah adayın olmadığı en az 82 tören vardı" diyen Rock'ın bu ifadeleri soğuk duş etkisi yaparken bazı esprileri ise salondakileri güldürdü.

Akademi Ödülleri'nin tüm adaylarının beyaz olması ırkçılık tartışmalarına neden olmuştu. Oscar'da ırkçılık yapıldığı eleştirilerine destek veren birçok ünlü Hollywood yıldızı da 88'inci Oscar Ödül Töreni'ni boykot edeceğini açıklamıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Oscar töreninde sunucunun ırkçılık mesajı geceye damga... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER