Türkiye'ye gelecek "bağımsız Rus turistlerin" sayısında artış olacak


Uçak krizinin ardından tur operatörlerinin ve seyahat acentelerinin Türkiye turlarına yasak getirilen Rusya'da, bu yıl Türkiye'ye gelecek "bireysel turistlerin" sayısında artış bekleniyor. Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), turlardan ve toplu seyahat organizasyonlarından bağımsız bir şekilde Türkiye'ye gidecek kişilerin sayısında artış beklediklerini duyurdu.

ATOR'un İnternet sitesinden yapılan duyuruda "Birçok Rus vatandaşı, olağan tatil alışkanlıklarını terk etmeye hazır değil, bu yüzden bu yıl kendi tatil planlarını kendileri yapacaklar." denildi. Sigorta şirketleri de bu yüzden Rusların, Türkiye'de yaşayacakları sağlık problemlerinden kaynaklanan sorunlarla karşılaşmayacaklarını belirtiyor.

Uzmanlara göre yaz mevsimi yaklaştıkça Akdeniz sahillerine doğru uçak seferlerinin artması bekleniyor. Ural Havayolları'nın Rostov-on-Don, Nizhny Novgorod ve Kazan gibi şehirlerden Antalya'ya seferlerine rağbet olacağı tahmin ediliyor. Bu durumda hava yolu şirketinin de Rosaviation'dan bu destinasyonlara haftada yedi gün uçuş izni alması gerekiyor.

ATOR'un açıklamasına göre Kıbrıs'a giden Rus turist sayısında da bu yıl artış meydana gelmesi bekleniyor. Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı'ndan geçtiğimiz Cuma günü yapılan açıklamaya göre bazı Rus havayolu şirketleri Kıbrıs için charter seferleri düzenleme başvurusu yaptı.

Charter seferleri düzenleyen North Wind şirketi, 17 Rus şehrinden Larnaka'ya sefer düzenleyeceğini duyurdu. Ayrıca Ural Havayolları ve Victory şirketleri de aynı şekilde Larnaka ve bir diğer Güney Kıbrıs şehri Baf'a seferler düzenleyecek. Victory şirketi yaz ayları başlarında ilk seferlerine başlayacağını duyurdu.

Aynı şekilde Rusya'dan İspanya ve Bulgaristan'a doğru normal ve charter uçak seferlerinde de artış bekleniyor.

ATOR, bu destinasyonların Türkiye'nin yerini alan yeni tatil merkezleri olduğunu belirtti.

Rusya, uçak krizinin ardından tur operatörlerinin ve seyahat acentelerinin Türkiye turu düzenlemelerini yasaklamıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye'ye gelecek "bağımsız Rus turistlerin" sayısında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER