Otobüs biletlerinin yüzde 10'u internetten alınıyor


Türkiye'de otobüs biletlerinin yüzde 10'u web ortamından satın alınıyor. Sektörde en büyük pay biletall.com 'a ait.

9 ayda 85 milyon lira satış geliri elde eden ve sene sonu için 120 milyon lira hedefleyen kurumun CEO'su Yaşar Çelik, şunları belirtiyor:

"2012'de Kalkınma Bakanlığının açıkladığı verilere göre e-ticaret alanında online yolculuğun payı yüzde 21 idi. E-ticarete artan güven biletlerin internetten satılma oranlarını arttırıyor. Uçak biletleri epeydir, otobüs biletleri de son 8 senedir internetten satılıyor. Ancak yakında otobüs biletlerinin internetten satılma oranları uçağı yakalayacaktır. Otobüs biletlerinin yüzde 10'u internetten satın alınıyor. Biletall.com olarak 2011-2013 döneminde yüzde 267 büyüdük ve 5 senede toplamda 26 kat büyüyerek online bilet sektöründe en büyük payı elde ettik. Birkaç senede otobüs biletlerinin internetten satış oranının yüzde 18'i bulacağı öngörülüyor. Bizim hedefimiz de sektörde payımızı yüzde 10'a çıkarmaktır."

Türkiye'de senede 250 milyon adet otobüs bileti satılıyor. Online ortama ilgi giderek artıyor. Bu anlamda en büyük pay 6,8 milyar lira ile tatil ve yolculuk sitelerinin.
CİHAN
<< Önceki Haber Otobüs biletlerinin yüzde 10'u internetten alınıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER