'Otomobilsiz Kent Günü' kapsamında bisiklet turu düzenlendi

'Otomobilsiz Kent Günü' kapsamında bisiklet turu düzenlendi

16 - 22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası ve Otomobilsiz Kent Günü kapsamında bisiklet turu düzenlendi. 100. Yıl Kültür Merkezi önünden başlayan bisiklet turunun startını Vali Vahdettin Özcan verdi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Öcal Özdemir, dünyada özellikle son yıllarda sanayi ve teknolojinin hızla gelişmesi, plansız şehirleşme, hızlı nüfus artışı ve sınırlı olan doğal kaynakların aşırı ve bilinçsizce tüketilmesinin çevre sorunlarının artmasına sebep olduğunu söyledi. Özdemir, "Çevre kirliliğinin sınır tanımaz özellikte olması da onu küresel bir sorun haline getirmiştir. Günümüzde küresel ısınma ve iklim değişikliğinin tüm dünyada olumsuz etkilerinin hissedilmeye başlanmasıyla birlikte konunun önemi bir kat daha artmıştır. Böylelikle tüm ülkelerin bu sorunlara karşı ortak önlemler alma zorunluluğu ortaya çıkmıştır." diye konuştu.

16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası ve Otomobilsiz Kent Günü etkinliğinin 1999 yılında Avrupa ülkelerinde 2002 yılından bu yana ise Türkiye'de başladığını vurgulayan Özdemir, "Kutlamalar çerçevesinde verilmek istenen mesajlar sadece bir gün değil, sürekli hatırlanmalı ve uygulanmalıdır. Bu bağlamda yaşadığımız alanlarda, egzoz kirliliği, gürültü kirliliği ve toprak kirliliği yapmamalıyız. Özel araçlardan daha ziyade toplu taşıma araçlarını tercih etmeliyiz, yakın mesafelere yürüyerek veya bisiklet kullanarak gitmeliyiz." dedi.

100. Yıl Kültür Merkezi önünden başlayan bisiklet turu, Çankırı Lisesi kavşağı, Terminal kavşağını Büyük Otel önü, Kucaklamataşı, Atatürk Bulvarı'nı takip ederek 100. Yıl Kültür Merkezi önünde son buldu.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Otomobilsiz Kent Günü' kapsamında bisiklet turu düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER