Adana'da özel havacılık lisesi açıldı

Adana'da özel havacılık lisesi açıldı

Adana Havalimanı'nın yanında önümüzdeki dönemde faaliyete geçecek Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın da hizmete girmesiyle, havacılık sektörü için daha cazip hale geleceği düşünülen bölgede, sektörün nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak üzere önemli bir adım atıldı. Türkiye'nin ilk özel havacılık lisesi Çukurova Skyjet Havacılık Lisesi, İstanbul'dan sonra ikinci şubesini Adana'da açtı. Görüşme yöntemiyle öğrenci kabul eden okulda kayıtlar başladı. 28 Eylül tarihinde eğitim–öğretime başlayacak olan Özel Çukurova Skyjet Havacılık Lisesi, üç bölümde faaliyet gösterecek.

ATOSEV'de düzenlenen basın toplantısında kurum hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sait Yılmaz, havacılık sektöründe ciddi eğitimli personel eksiğine dikkat çekti. Yılmaz, "Bu eksiği gidermek için İstanbul'da ilkini açtığımız liseden sonra Adana'yı seçtik. Adana ve Mersin bölgesi, havacılıkta önemli trafiğin yaşanacağı bir bölge. 4 yıl boyunca burada eğitim görüp kendini geliştiren öğrenciler, kendi topraklarında, çok iyi koşullarda istihdam edilebilecek." dedi.

Havacılık sektöründeki nitelikle eleman açığının yüzde 40'nı karşılamayı hedeflediklerini kaydeden Yılmaz, son 20 yılda dünyadaki havayolu yolcu sayısı 2 kat, Türkiye'de aynı dönemde 3 kat; uçuş noktasının ise yüzde 110 arttığını aktardı. 10 yılda Türkiye'de havayolu seyahati yapan yolcu sayısının 150 milyona, iç hat yolcunun ise 80 milyona ulaşması beklendiğini anlatan Mehmet Sait Yılmaz, THY'larında 864 yabancı teknisyen görev yaptığını belirtti.

İlköğretimi bitiren öğrencileri, sözlü mülakatın ardından havacılık lisesine kabul ettiklerini vurgulayan Yılmaz, "Havacılık sektöründen gelen biri olarak, mesleğimizin esası disiplin olduğundan mülakatta buna çok önem veriyoruz. Lisemizden mezun olan öğrencilerimiz 2 yıllık Uçak Teknolojileri, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ve Lojistik bölümlerine sınavsız geçiş hakkı elde ediyor. 4 yıllık fakülteler için de ek puan avantajları var. Burada 12. sınıfta mezun olan bir öğrenci Advance düzeyde İngilizce öğrenmiş oluyor." şeklinde konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Adana'da özel havacılık lisesi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER